Vabljeni v Novo mesto: Jutri Hrvaška-Slovenija

Vabljeni v Novo mesto: Jutri Hrvaška-Slovenija
25.08.2018 AVTOR: DZ

Sicer trenutno v senci izjemnih uspehov kolesarjev na tujih dirkah, a tudi na domačih tleh "se dogaja". Jutri dirka Hrvaška - Slovenija.

Pred vrati je že 11. dirka, ki tradicionalno povezuje Hrvaško in Slovenijo. Sprva je povezovala Zagreb in Ljubljano, zdaj pa Zagreb in Novo mesto. Dirko organizirata KK Adria Mobil in BK Zagreb. Prvič so jo izpeljali leta 2008, ko se je na Hrvaškem zmage veselil Robert Vrečer. Letos se bo dirka začela v Zagrebu. Start bo ob 12. uri pred Zagrebškim narodnim gledališčem. Kolesarji bodo v Novo mesto prvič prišli po 105 kilometrih dirkanja. Potem pa bodo zavili še na t. i. "balkanske kroge". Prevoziti jih bodo morali štiri.

Cilj bo tokrat na Seidlovi ulici. Na 181 kilometrov dolgi dirki bo nastopilo 21 ekip iz Avstrije, Bolgarije, Češke, Hrvaške, Italije, Madžarske, Švice in Slovenije. Seveda bodo prisotni vsi slovenski klubi. Poleg domače Adrie Mobil še KK Kranj, Ljubljana Gusto Xaurum, MebloJOGI Pro-Concrete in KK Grega Bole Bled. Lansko zmago bo branil Dušan Rajović, ki tudi letos nastopa za Adrio Mobil. Omenimo še novost. Obe državi bodo letos lahko povezali tudi rekreativni kolesarji. Ti bodo morali premagati 80 kilometrov dolgo dirko. V Novem mestu pa se bodo na kratkih dirkah predstavili tudi najmlajši kolesarji in kolesarke.

Zmagovalci dirke
2008 Ljubljana – Zagreb: Robert Vrečer (Radenska Rog)
2009 Ljubljana – Zagreb: Robert Vrečer (Adria Mobil)
2010 Zagreb – Ljubljana: Matej Mugerli (Perutnina Ptuj)
2011 Zagreb – Ljubljana: Kristjan Fajt (Adria Mobil)
2012 Zagreb – Ljubljana: Marko Kump (Adria Mobil)
2013 Hrvaška – Slovenija: Riccardo Zoidl (Team Gourmetfein – Simplon)
2014 Hrvaška – Slovenija: Primož Roglič (Adria Mobil)
2015 Hrvaška – Slovenija: Marko Kump (Adria Mobil)
2016 Hrvaška – Slovenija: Jannik Steimle (Team Felbermayr – Simplon Wels)
2017 Hrvaška – Slovenija: Dušan Rajović (Adria Mobil)

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ