Vabljeni v Radovljico, da pospremite najboljše

Vabljeni v Radovljico, da pospremite najboljše
26.06.2019 AVTOR: DZ

V nedeljo bo Radovljica z okolico gostila državno prvenstvo v cestni preizkušnji. Vse skupaj se bo začelo ob 10. uri.

Državno prvenstvo v cestnem kolesarstvu bodo tokrat izpeljali v Radovljici. Za organizacijo sta zadolžena tamkajšnja kluba KK Bled in KK Gorje, ki bosta dirko pripravila v sodelovanju s Kolesarsko zvezo Slovenije ter z občinami Radovljica, Bled in Gorje. Seveda gre za krožno progo. Krog bo dolg kar 21,4 km. Prvi start bo ob 10. uri.

Najprej se bodo na štiri kroge dolgo pot (85,6 km) podali starejši mladinci, članice in mlajše članice. Deset minut za njimi pa še mlajši mladinci in starejše mladinke, ki bodo morali premagati krog manj, torej 64,2 km. Ob 14:30 pa bo najdaljša preizkušnja. Člani in mlajši člani bodo morali premagati kar sedem krogov oziroma 149,8 km. Start in cilj bo pri Športnem parku v Radovljici.

Krog pa bo potekal skozi naslednje kraje po Gorenjski cesti, Kranjski cesti, skozi Novo vas, Zapuže, Otok, Mošnje. Globoko, Mišače, Zgornjo Dobravo, Kamno Gorico, Lancovo in Lesce do startno ciljnega prostora. Zmago med elito bo branil Matej Mohorič, saj so lani v Mirni Peči prva tri mesta osvojili kolesarji Bahraina Merida. Domen Novak je bil drugi, tretji pa Luka Pibernik.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ