Vacansoleil napoveduje preiskavo o Boletu!

Vacansoleil napoveduje preiskavo o Boletu!
17.10.2012 AVTOR: D. Z.
Iz moštva Vacansoleil-DCM so sporočili, da bodo sprožili preiskavo proti Gregi Boletu, kolesarju, ki je nedolgo prav z nizozemskim moštvom podpisal pogodbo.
Grega Bole je bil omenjen v Usadinih dokumentih, ki jih je Ameriška protidopinška agencija poslala Mednarodno kolesarski zvezi. Ta pričanja so bila namenjena predvsem dokazovanju, da je Lance Armstrong jemal nedovoljena poživila in da je sodeloval z zloglasnim italijanskim zdravnikom Michelejem Ferrarijem.

Objavljeno je tudi pričanje italijanskega kolesarja Leonarda Bertagnollija, obenem pa je priložen tudi transkript telefonskih pogovorov med Bertagnollijem in Ferrarijem. V enem izmed teh telefonskih pogovorov sta omenjena Tadej Valjavec, ki je to za Bicikel.com že pojasnil, in Grega Bole. Bertagnolli naj bi Ferrariju pojasnjeval, da eden izmed prepovednih hormonov Aicar prihaja iz Slovenije.

V tem pogovoru naj bi omenil nekatera slovenska imena, med katerimi naj bi bilo jasno slišati priimek Bole. Zdaj so se pri moštvu Vacansoleil-DCM odločili, da bodo uvedli posebno preiskavo proti njihovi novi pridobitvi Gregi Boletu. Sicer je do tega pričanja pred italijanskimi preiskovalci pršlo že maja 2011, Usada pa ga je zgolj povzela kot enega izmed dokaznih gradiv.

"Dejal je, da s tem nima nič, vendar hočem to videti tudi črno na belem. Ko bomo to imeli, potem bomo lahko začeli s preiskavo," je za De Telegraaf dejal menedžer Vacansoleila Daan Luijkx. So se pa oglasili tudi iz Rabobanka. Kot eden izmed strank Micheleja Ferrarija naj bi bil omenjen tudi Luis Leon Sanchez. Ti pa so že sporočili, da dodatne preiskave ne bodo uvedli.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ