Valamar Terra Magica 2017

Valamar Terra Magica 2017
12.09.2017 AVTOR: Matej Kainz
Prihajajoči vikend, 16. in 17.9., bo Rabac v Istri gostil gorske kolesarje na festivalu Valamar Terra Magica, z vrhuncem v nedeljo, ko bo potekal gorsko kolesarski maraton UCI 3C kategorije.

Rabac že nekaj časa vabi gorske kolesarje v preživljanje aktivnega prostega časa na okoliških trailih, pod katere so se podpisali fantje iz Zavoda Aliansa - Alliance ACE. Po njih se že podijo tudi znani asi svetovnega pokala v krosu iz ekipe Cannondale Factory Racing, o čemer smo na našem portalu že poročali sredi avgusta.

Za soboto so organizatorji pripravili MTB Trials, v nedeljo pa se bodo gorski kolesarji lahko podali na 20, 35 ali 60 km dolge maratonske trase po hribovju med Rabcem in Labinom. Na najdaljši 60 km preizkušnji bo treba premagati 1500 višinskih metrov vzpona, šteje za UCI C3 kategorijo, hkrati pa bo potekalo še hrvaško državno prvenstvo v gorsko kolesarskem maratonu - XCM. Trase potekajo po šarmantnih istrskih kamnitih poteh, od kozjih stez ob morju do makadamskih cest, ob pogledu na čudovito panoramo Kvarnerskega zaliva z otoki. Morje pa je tudi ravno še dovolj toplo za regeneracijsko plavanje po maratonu.

Več informacij dobite na spletni strani www.vtm.bike, kjer so možne tudi prijave. Prijavljeni do jutri bodo plačali startnino še po znižani ceni 20€, kasneje bo malenkost višja.

 

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ