Valencija: Odhod Jumba in DSM ter deveto mesto Mohoriča

Valencija: Odhod Jumba in DSM ter deveto mesto Mohoriča
05.02.2022 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Na dirki po Valenciji je za kolesarji sprinterska četrta etapa, ki ni prinesla sprememb v skupnem seštevku. Je bilo pa zelo pestro že pred samo etapo.

Seveda se spet vse vrti okrog koronavirusa. Že pred startom so iz dveh moštev sporočili, da njihovih kolesarjev ne bo na start. Govorimo o ekipi Jumbo Visma - Tam naj bi bila dva člana pozitivna - in o ekipi DSM. Pri tej ekipi pa naj bi bili pozitivni trije člani.

Četrta etapa se je začela v Orihueli, končala pa s sprintom v mestu Torrevieja. Etapa je bila dolga 193 kilometrov, po pričakovanjih pa smo videli sprint glavnine. V sprintu je bil najboljši Italijan Matteo Moschetti iz moštva Trek Segafredo. Manuel Penalver je bil drugi, tretji pa Alexander Kristoff. Sledila sta prva favorita za take zaključke Elia Viviani in Fabio Jakobsen.

Matej Mohorič se je tudi boril za visoka mesta in je etapo končal na devetem mestu. Aleksander Vlasov je z ekipo Bora Hansgrohe brez večjih težav ohranil vodstvo v skupnem seštevku in ima pred zadnjo, ravno tako sprintersko etapo še vedno 32 sekund prednosti pred Remcom Evenepoelom in 36 pred Carlosom Rodriguezom.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ