Valjavec o Bertagnollijevih pogovorih s Ferrarijem: "Piše, kar sem že povedal"

Valjavec o Bertagnollijevih pogovorih s Ferrarijem: "Piše, kar sem že povedal"
12.10.2012 AVTOR: D. Z.
"Zdaj sem prebral, kaj o meni piše, ampak noter je v bistvu omenjeno samo to, da sva s Pellizottijem pač oba padla na Biološkem potnem listu," je vsebino zloglasnega Bertagnollijevega pričanja komentiral Tadej Valjavec.
Uporabniki foruma Bicikel.com ste se na naših spletnih straneh zelo aktivni in med dokazi Usade vas je očitno zelo pritegnilo predvsem pričanje Leonarda Bertagnollija. V njegovem dokumentu so objavljeni tudi pogovori med njim in Michelejem Ferrarijem. V teh pogovorih se pojavlja tudi ime Tadeja Valjavca.

Prav zato smo Tadej poklicali in ga zmotili, ko se je ravno vrnil s slabe tri ure dolgega treninga z gorskim kolesom. O vsebini dokumenta smo ga mi seznanili, saj sam za te zadeve sploh ni vedel. Prav zato smo mu kar mi poslali povezavo do tega dokumenta, kjer je omenjen in mu dali čas, da si je vsebino prebral.

"V bistvu je omenjeno samo to, da sva oba s Pellizottijem padla na Biološkem potnem listu," je dejal Valjavec. Do teh pogovorov je očitno prišlo še prede je Mednarodna kolesarska zveza Valjavčev primer popeljala na Mednarodno športno arbitražno sodišče, saj je Ferrari v pogovoru dejal, da je Valjavec uspešno dokazal, zakaj je prišlo do nihanj v njegovem Potnem listu in da so ga zato na nacionalni ravni spoznali za nedolžnega.

A Ferrari je omenil, da ga zato UCI ne bo kaznoval, pa se je očitno motil. "V bistvu piše, kar je res, kar sem že večkrat povedal, in prav nič novega. Tudi to, da me je na treningu pičila osa in sem zato tudi dobil zdravilo," je še dodal Valjavec, ki je bil na vprašanje, če pozna Bertagnollija - sicer nekdaj zvestega pomočnika Gilberta Simonija - jasen: "Osebno ga ne poznam. Samo iz grupe. Nikoli nisva dirkala skupaj. Meni je bil Simoni velik vzornik, Bertagnolli pa je bil kolesar, ki je bil ob njem. On je večkrat pozdravil."

V dokumentu torej ni dokazov o morebitnem jemanju nedovoljenih poživil, objavljen je zgolj pogovor, v katerem Bertagnollija zanima, kajse je zgodilo v primeru Pellizottija in Valjavca, sta bila ena izmed prvih in do zdaj tudi redkih kolesarjev, ki so bili kaznovani na podlagi pregrešno dragih Bioloških potnih listov.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ