Valjavec: Z užitkom na kolo!

Valjavec: Z užitkom na kolo!
05.05.2012 AVTOR: D. Z.
"Kolo je fenomenalno. Do zdaj mi je bil najboljši, kar sem jih kdaj vozil BMC, zdaj pa ... Rečem lahko, da se na to kolo usedem z užitkom." To so bile besede Tadeja Valjavca o njegovi novi pridobitvi.
Tudi po štiri ure treninga
Kot smo na spletni strani bicikel.com že pisali, je podjetje Proloco Trade d. o. o. Tadeju Valjavcu zagotovilo kolo, pa tudi dodatno opremo, v kateri lahko v teh dneh predvsem na gorenjskih cestah že opazite Tadeja Valjavca. "Rad bi se zahvalil Prolocu, ki je v teh težkih časih, ko je povsod kriza, poleg Avtohiše Vrtač še edini, ki mi stoji ob strani. Ostali so vsi šli," je dejal Valjavec, ki pravi, da kljub velikemu razočaranju, ko so ga zaradi nepravilnosti v t. i. Potnem listu kaznovali z dvema letoma prepovedi nastopanja, ostaja zvest kolesarstvu.

Še vedno si pogleda marsikatero dirko, tudi klasik ni zamudil. Zdaj se začenjajo njegove dirke - težke tritedenske preizkušnje - na katerih pa tudi letos ne bo mogel nastopati. Vseeno je v tem času ohranil stik s kolesom. Spet je namreč začel trenirati."Treniram, kolikor mi pač dopušča čas. Naredim po tri, tudi štiri tiste kvalitetne treninge na teden, ko sem na kolesu po tri ure in pol, največ štiri. To še zdaleč ni toliko, kot bi moral, vendar mislim, da lepo napredujem."

Zadovoljen s časi na vzponih
35-letni Valjavec je s svojo trenutno pripravljenostjo vseeno zadovoljen: "Treniram po planu. Tako kot sem prej, le da kilometrina ni še taka, kot bi morala biti. Če pogledam čase na klance, na tiste, ki sem jih prej vozil, so kar dobri. Seveda bi ga zdaj lahko na polno gonil samo dan ali dva. Potem bi umrl."

Ostati aktiven tudi med tem prisiljenim odmorom mu torej nadvse uspeva. Zato je prepričan, da bo kljub vsem obveznostim tudi v Vili Triglav na Pokljuki v začetku naslednjega leta, ko se bodo začele priprave na novo sezone, dovolj dober.

Negotovost do zadnjega trenutka
"Dokler ne bo kaj več jasno, več kot toliko treninga niti ne potrebujem. Mislim, da bom januarja lahko že dovolj dobro pripravljen," je še potrdil Valjavec, ki si moštvo za morebitno vrnitev sicer že išče, vendar zdaj ni pravi čas za kaj takega, saj je sezona v polnem teku: "Najtežje pri vsem skupaj je seveda moje ime. Trenutno težko rečem, če bom kaj dobil ali ne. Pred januarjem bom težko kaj dobil. Če bom, bo to v zadnjem trenutku, se pravi okrog 15. januarja."

Pellizotti je našel ekipo, vendar ne iz Pro Toura
Valjavca lahko opogumlja dejstvo, da je novo sredino našel Franco Pellizotti, ki se je znašel v istem položaju kot Besničan. Kaznovan je bil zaradi nepravilnosti v Potnem listu. Italijan je v začetku maja že odslužil kazen. Takoj zatem pa je podpisal pogodbo z moštvom Androni Giocattoli, ki ima Prokontinentalno licenco.

"Pellizotti je dobil ekipo. To je dobro in je mogoče tudi en plus zame. Čeprav sem sam pričakoval, da bo podpisal z moštvom iz Pro Toura," je še zaključil Valjavec, ki je očitno odločen, da se vrne v kolesarsko karavano. Če bo le kakšen menedžer moštva videl, kaj mu tak kolesar lahko prinese ...

foto: Jan Zajc
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ