Valverde zmagal in nato padel, Glivar že blizu bele majice

Valverde zmagal in nato padel, Glivar že blizu bele majice
01.10.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Adria Mobil, Movistar

V tretji etapi dirke po Siciliji je Alejandro Valverde uprizoril še en zmagoviti povratek po poškodbi, že po ciljni črti pa je poletel čez krmilo. Gal Glivar je dobro dirkal na Hrvaškem in se počasi prebija proti beli majici.

Alejandro Valverde ni le veteran in zgled mlajšim kolesarjem v pelotonu, je tudi eden najboljših kolesarjev kar se vračanja po težkih poškodbah tiče. Na dirki po Španiji si je ob padcu v brezno zlomil ključnico, omenjal se je celo morebitni konec kariere, a je Valverde že letos zavil nazaj na zmagovita pota.

Tretja etapa dirke po Siciliji mu je bila s šprintom navkreber pisana na kožo in Valverde je izkoristil priložnost ter premagal Alessandra Covija in Jhonatana Restrepa. Z zmago je prevzel tudi majico vodilnega, takoj po ciljni črti, ko je še gledal nazaj, pa je zadel v kanal, ki pokriva električne kable, in poletel čez krmilo.

»Raje ne bi zmagal in ne bi padel čez krmilo, nikoli ne veš, kako hudo bo. Mislim, da jo bom odnesel brez posledic, v naslednjih dneh bom videl, kakšno je stanje. Moj glavni cilj jeseni ostaja dirka po Lombardiji,« je nekoliko osramočen po zmagi in padcu razlagal Valverde.

Glivar dobro opravil s prvim resnim vzponom

Kolesarji v teh dneh dirkajo tudi na Hrvaškem, po dveh šprinterskih etapah je bila tretja nekoliko bolj razgibana, kolesarji so na koncu opravili s petimi kilometri vzpona do Biokova. Presenetljivo je skupaj do cilja prišlo skoraj 50 kolesarjev, zmagal je Belgijec Milan Menten, dobro pa se je odrezal tudi Gal Glivar, ki je končal v času zmagovalca na 17. mestu.

»Glede na to, da še vedno čutim posledice padca po dirki po Slovaškem in da me je nekaj dni pred startom dirke po Hrvaški kuhala vročina, moram biti z današnjim nastopom zadovoljen. Vsak dan mi gre bolje in upam, da bo tako še naprej. Sicer je bila današnja etapa dokaj mirna vse do vznožja zadnjega vzpona, kjer je potekal hud boj ekip za pozicije. Ekipa me je v zaključku pripeljala na čelo dirke, tako da sem vzpon pričel med prvimi. Držal sem se najboljših in proti vrhu celo napadel. V sprintu sem iztržil, koliko se je iztržiti dalo. Jutri si bom vzel dan odmora pred sobotno kraljevsko etapo,« je po etapi povedal Glivar, ki je že na tretjem mestu v seštevku mladih kolesarjev, za vodilnim Mickom van Dijkom pa zaostaja le šest sekund.

Največje razlike bi morale nastati v sobotni etapi s petimi kategoriziranimi vzponi.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ