Valverde: Na kolesu, preden sem lahko hodil

Valverde: Na kolesu, preden sem lahko hodil
28.08.2017 AVTOR: D. Z.
Alejandro Valverde je obiskal klubkse kolege ob prostem dnevu na dirki po Španiji. S kolesarji Movistarja je šel tudi na tretning.

“Na kolo sem šel, še preden sem lahko hodil. Prvi mesec je bil najtežji. Potem pa sem pričel pošteno delati, ” je Alejandro Valverde v Alicanteju dejal za španski As.

Spomnimo. Alejandro Valverde je imel pri že 36 letih za sabo izjemen prvi del sezone, saj je serijsko zmagoval. Potem se je osredotočil na dirko po Franciji, a je že na prologu v Dusseldorfu grdo padel. Zaletel se je v ograjo in si hudo poškodoval koleno. Po takem padcu ni nihče pričakoval, da bo Valverde tako hitro sedel na kolo, a Španec je pohitel.

Zdaj trenira že dober teden in se je kolegom na treningu pridružil tudi v Alicanteju, kjer člani Movistarja preživljajo prvi prost dan na španski Vuelti. Valverde je izrazil celo željo, da bi že oktobra nastopil na dirki Tour de Guangxi. “Zaenkrat še nisem povsem okreval. To je jasno, saj imam še vedno čuden občutek, vendar pa se dobro počutim, ” je še dodal Valverde. Seveda se ni mogel izogniti vprašanju, kaj meni o novi pridobitvi Movistarja – Mikelu Landi. Zdaj si bodo vloge kapetanov morali razdeliti Valverde, Quintana in Landa. “Mislim, da je pravo odkritje in to je dokazal. Mislim, da ne bo težav. Dirk je dovolj za vse.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ