Valverde: S kolesarji, ki so jih pripeljali ne želim nastopiti na Touru

Valverde: S kolesarji, ki so jih pripeljali ne želim nastopiti na Touru
10.10.2017 AVTOR: D. Z.
Alejandro Valverde, ki še vedno okreva po poškodbi je delno razkril program dirkanja za sezono 2018. Brez Toura. Spet na Giro, Vuelto in potem SP.

Alejandro Valverde je bil izjemen v prvi polovici sezone 2017. Spet je blestel tudi na klasikah, saj je dobil Valonsko puščica in Liege-Bastogne-Liege.

Potem pa je na prologu dirke po Franciji grdo padel in se poškodoval. Od takrat se ni še vrnil na dirke, saj njegova rehabilitacija še poteka. Kljub temu je želel nastopiti že na dirki Milano-Torino: “To pa zato, ker se dobro počutim. Prevozim po sedemsto kilometrov na teden. Kolesarji, s katerimi treniram in me poznajo že od prej bodo potrdili, da sem vsaj tako dober kot prej. KOmaj čakam, da to pokažem tudi na dirki. ”

Vendar pa ima zdaj dovolj časa za načrtovanje programa za sezono 2018. Jasno je, da se enodnevnim klasikam ne bo odpovedal – napadal bo šesto zmago na dirki Valonska puščica in peto na klasiki Liege-Bastogne-Liege – se je pa pripravljen odpovedati nastopu na dirki po Franciji, saj imajo pri Movistarju zdaj dva mojstra za tritedenske dirke. Nairu Quintani se bo v sezoni 2018 pridružil še Mikel Landa. Oba se želite dokazovati prav na najtežjih etapnih dirkah:

“V življenju sicer ne moreš ničesar vnaprej odpistati. Ampak z novimi prihodi v ekipo, z Lando in Nairem ne želim na Tour. Mislim, da se moram posvetiti Giru, Vuelti in potem svetovnemu prvenstvu v Avstriji, ki bo zahtevno, zelo zahtevno, ” je za El Pais dejal Valverde. Očitno si želi predvsem postati svetovni prvak. To mu še ni uspelo, pa čeprav se je kar šestkrat uvrstil na oder za zmagovalce. Seveda mora njegove načrte potrditi tudi glavni menedžer Movistarja Eusebio Unzue.

“Če bi mi Eusebio rekel, ti si sestavi program. Potem bi rekel. Klasike, Giro, Vuelta in svetovno prvenstvo. Zakaj? Mislim, da prav veliko priložnosti za zmago na svetovnem prvenstvu ne bom imel. Imam šest medalj, a nobene zlate. V Innsbrucku pa bo trasa zelo težka. Če bi le bilo vse v redu … Videli bomo, kako si bom opomogel po poškodbi kolena. Zaenkrat vse poteka odlično, a dokler ne pričneš z dirkami nikoli ne veš, ” je še zaključil že 37-letni Valverde.

Značke: Dirka po Franciji, Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ