Van Aert nadaljeval niz Jumba, Mezgec šesti

Van Aert nadaljeval niz Jumba, Mezgec šesti
02.09.2020 AVTOR: Nejc Grilc, foto: Sirotti

Jumbo Visma je zabeležila še drugo zmago v dveh dneh, v težkem šprintu navkreber je bil Wout van Aert za pol kolesa hitrejši od Ceesa Bola. Luka Mezgec je bil v dobrem položaju in končal na šestem mestu.

Wout van Aert je etapni zmagi z Dauphineja in odlični vožnji v četrti etapi zdaj dodal še zmago v peti etapi Toura.

Peta etapa dirke po Franciji je bila najlažja doslej, iz goratega sveta so se spustili v dolino Rena, tempo pa ni bil posebej hud, tudi ubežne skupine tokrat ni bilo, tako da so si kolesarji privoščili nekoliko lažji dan v pelotonu.

Benoit Cosnefroy je pobiral točke na gorskih ciljih, Sam Bennett je dobil leteči cilj, pravo dogajanje pa se je začelo v zadnjih 20 kilometrih. Kolesarji Ineosa so se postavili na čelo in v bočnem vetru poizkusili raztrgati glavnino, deloma jim je to tudi uspelo, a so vsi favoriti ostali v ospredju, tako da njihova akcija ni prinesla želenega rezultata.

V zaključku je bil na sporedu ne preveč zahteven vzpon in skoraj povsem raven zadnji kilometer, vzpon pa je bil ravno dovolj, da je nekaterim šprinterjem pobral nekaj metkov iz nog za finiš. Luka Mezgec je bil tokrat odlično postavljen, pred zadnjimi 300 metri je bil za vlakom Sunweba, a mu je zmanjkalo malo pospeška v zadnjih metrih in končal je na šestem mestu.

Etapo je dobil Wout van Aert, ki se v takšnih šprintih odlično znajde, do živega mu ni mogel niti Cees Bol, čeprav mu je Sunweb pripravil dober vlak. Sam Bennett je prehitel Petra Sagana in mu tako vsaj za en dan odvzel zeleno majico.

Primož Roglič in Tadej Pogačar sta brez težav končala v glavnini in čakata na jutrišnjo novo zahtevno etapo s ciljnim vzponom do Mont Aigouala. "Jutri je še ena zanimiva etapa, bomo videli, kako se bo razpletalo, trenutno imamo z ekipo nek super moment in upam, da ga bomo zadržali," je po etapi za TV Slovenija povedal Roglič.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ