Van Aert padel, izgubil precej kože in bržkone ostal brez Flandrije

Van Aert padel, izgubil precej kože in bržkone ostal brez Flandrije
27.03.2024 AVTOR: G. N., foto: Sirotti

Na generalki za nedeljsko dirko po Flandriji je sunek vetra položil peloton na tla, grdo jo je skupil Wout van Aert, ki je najbrž ostal brez nedeljskega nastopa.

Wout van Aert je prototip kolesarja za enodnevne tlakovane klasike, ima vse, kar bi zmagovalec moral imeti, a kljub izjemni karieri zmag na Flandriji in Pariz - Roubaixu še nima. Letos je to želel spremeniti in je celo pomlad posvetil le klasikam, odpovedal se je tudi večjemu delu sezone ciklokrosa, a se zdi, da je bilo vse zaman.

Približno 70 kilometrov pred ciljem dirke Dwars Door Vlaanderen, ki poteka v hudem vetru, je sunek s strani povzročil, da so se kolesarji zapletli med seboj in pri 67 km/h je prišlo do padca. Grdo je na tla poletel Van Aert in obležal, imel je strgan dres na hrbtu in okrvavljeno ramo, slišati je bilo njegove krike, nato so ga z nosili naložili v reševalno vozilo in odpeljali.

Če se je Van Aert čudežno izognil hujšim poškodbam in bo nekako lahko štartal v nedeljo, ko se začenja sveti teden, pa zagotovo ne bo v najboljši dnevni formi in Mathieuja van der Poela, ki je v petek in nedeljo pokazal, kako močan je, bo težko izzval. Na tleh se je danes znašel še en konkurent svetovnega prvaka Mads Pedersen, a je Danec lahko vstal in nadaljeval z dirko, je pa z (vsaj tako je kazalo) poškodovano ključnico dirko predčasno končal njegov prvi pomočnik Jasper Stuyven.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ