Van Aert pripravljen za »najlepše dirke v letu«

Van Aert pripravljen za »najlepše dirke v letu«
23.02.2024 AVTOR: G. N., foto: Visma Lease a bike

V letošnji sezoni bo na klasikah Wout van Aert pod še večjim drobnogledom kot sicer, saj je pozimi napovedal, da bo vse podredil le prvi veliki zmagi na tlakovcih.

Moč ekipe Visma Lease a bike je izjemna, vsak kolesar v njihovi zasedbi bi ta konec tedna lahko bil kapetan v kakšni drugi ekipi, tudi Jan Tratnik, ki je v odlični formi. Zmago na Omloopu, prvem delu uvodnega vikenda, s katerim se sezona tradicionalno začenja zares, brani Dylan van Baarle, ki bo tudi letos v ekipi, na Kuurne - Bruselj - Kuurne je zmago v žep pospravil Tiesij Benoot.

Lanska prevlada Visme na uvodnih dirkah v Belgiji je napovedovala enostransko dirkanje in prevlado kot v najboljših letih QuickStepa, a se ni razpletlo tako. Wout van Aert je na Flandriji in Roubaixu spet ostal praznih rok in v Belgiji je bilo prelitega ogromno črnila o tem, kako kolesar njegovega kova pri 29. letih od vseh spomenikov trenutno "drži" le lovoriko za zmago na Milanu - Sanremu.

Van Aert je ob začetku priprav na sezono 2024 jasno povedal, da bo vse podredil klasikam, izpustil je večji del sezone ciklokrosa, tudi svetovno prvenstvo, da bi bil spomladi svež in v dobri formi, ko bo to najbolj potrebno. "Začenjajo se najlepše dirke v letu, to čakam in to me vsako leto motivira, da pozimi trdo delam. Letos jih še posebej težko pričakujem, sem dobro pripravljen, te dve dirki pa mi bosta služili tudi za dvig forme. Bom videl, če bom v zaključku lahko konkurenčen, če se bo pokazala priložnost za zmago, jo bom zagotovo izkoristil. Sicer pa imamo zelo močno ekipo," napoveduje Van Aert.

Dobri predstavi na uvodnem vikendu bi pomenili nekoliko bolj mirno nadaljevanje pomladi za Belgijca. Manjšega pritiska niti ne, dokler ne bo imel v svoji vitrini dirke po Flandriji, tudi Omloop, Kuurne ali E3 ne bodo prav veliko spremenili, za samozavest pa bi dober uvodni vikend na klasikah pomenil veliko.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ