Van Aert razmišlja o etapnih dirkah

Van Aert razmišlja o etapnih dirkah
12.11.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Wout Van Aert je letos blestel na enodnevnih dirkah, kot pomočnik pa se je izkazal tudi na dirki po Franciji, kjer je na vzponih dolgo vztrajal z najboljšimi. Razmišlja tudi o etapnih dirkah?

Član Jumbo Visme Wout Van Aert. Prihaja iz ciklokrosa, a letos se je po poškodbi, ki jo je staknil na lanski dirki po Franciji vrnil še močnejši. Po premoru zaradi koronavirusa je bil izjemen. Dobil je klasiko Milano-Sanremo. Dobil je dirko Strade Bianche. Dobil je etapo na dirki Criterium du Dauphine.

Na dirki po Franciji je dobil dve etapi. Na dirki po Flandriji pa je proti večnemu tekmecu Mathieuju Van der Poelu zmago izgubil šele v napetem sprintu. Na svetovnem prvenstvu je tako v vožnji na čas kot na cestni dirki osvojil srebrno medaljo.“Razširiti moj palmares na klasikah je zdaj prioriteta. Morda bom nekoč spremenil cilje, vendar bo še dolga pot," je med drugim dejal Van Aert. Seveda mnogi namigujejo, da bi lahko Belgijec, glede na prikazano, ob nekoliko lažji trasi z več vožnje na čas napadal tudi skupni seštevek na tritedenskih dirki. Najprej pa ima očitno v načrtu krajše etapne preizkušnje.

Želi zablesteti na dirkah Tirreno-Adriatico, Criterium du Dauphine in dirki po Švici. "To je v tako kratkem času izvedljivo, še posebej, če bo kakšen kronometer. Rad bi napadal skupni seštevek, kasneje pa bi rad bil dober še na bolj hribovitih klasikah, kot sta Liege-Bastogne-Liege in dirka po Lombardiji,” je dodal 26-letni Van Aert. Sicer pa je Belgijec veliko govoril o rivalstvu z Van der Poelom, ki se bo očitno nadaljevalo že v ciklokrosu sezoni, potem pa seveda spet na cesti.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ