Van Aert razred zase v mivki Zonhovena, nova smola Nysa

Van Aert razred zase v mivki Zonhovena, nova smola Nysa
26.10.2015 AVTOR: Matej Zalar
Wout Van Aert je prevlado nadaljeval tudi na SuperPrestigeu v Zonhovenu. Na odru še Peeters in Pauwels.
Druga dirka serije SuperPrestige je potekala na mivki Zonhovena, eni najtežjih prog za ciklokros v koledarju. Z dominantnimi predstavami je nadaljeval Wout Van Aert, popolno belgijsko nedeljo pa so zaokrožili Rob Peeters, Kevin Pauwels in Sven Nys. 

Enaindvajsetletni Van Aert na letošnjih ciklokrosih kaže izjemno formo. Prejšnji konec tedna ga je v Valkenburgu presenetil Lars Van der Haar, na domačih tleh pa ni dopustil presenečenja. V tretjem krogu od desetih je tekmecem pobegnil kar s tekom, prednost je kmalu narasla na minuto in Van Aert je z novo simultanko spet prvi prečkal ciljno črto. 

V ozadju se je odvijal napet boj za mesta na zmagovalnem odru. Kevin Pauwels je v zadnjih 500 metrih za seboj pustil Svena Nysa, ki je zaostal zaradi počene gume, in s silovitim poganjanjem pedal ujel tudi Roba Peetersa. V ciljnem šprintu je nato Pauwels izbral napačno linijo in ostal zaprt ob ogradi ter kljub pritožbam njegove ekipe ostal na tretjem mestu. Četrti je bil Nys, peti pa Nizozemec Van der Haar.

"Predeli z mivko so spektakularni, a niso odločilni. Tam dirko lahko izgubiš, a odločilna je sekcija, ki jo premagujemo s tekom. Danes sem se počutil zelo dobro, načrtovali smo, da napadem šele v zaključku dirke, a sem se od tekmecev oddaljil že nekoliko prej. Na tej progi je lažje voziti sam kot v skupini tekmecev, ohranjal sem dober ritem in to je bilo na koncu dovolj za zmago," po tekmi navdušenja ni skrival Van Aert.

V bivšem kamnolomu zabeležil že sedmo zmago na osmih dirkah v letošnji sezoni, v skupnem seštevku SuperPrestige tekmovanja pa vodi pred Van der Haarom. Tretja dirka serije bo 8. novembra v belgijskem Ruddervoordeju.

Značke: Cestno, Ciklokros
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ