Van Aert še vedno ni vrgel puške v koruzo, Giro ostaja v igri

Van Aert še vedno ni vrgel puške v koruzo, Giro ostaja v igri
03.04.2024 AVTOR: G. N., foto: Sirott

Belgijski časnik Het Laatste Nieuws poroča, da se pri Woutu van Aertu bolečina umirja, pri Vismi pa zaenkrat novih informacij ne razkrivajo.

Padec Wouta van Aerta je zaznamoval spomladansko sezono, na dirki po Flandriji je bilo ob njegovi odsotnosti še toliko bolj jasno, da je Mathieu van der Poel za razred boljši od konkurence. Grde poškodbe (zlomljena rebra, ključnica in prsnica) so Van Aerta do konca klasik oddaljile od dirk, morda pa bo vseeno izpolnil načrt in dirkal na Giru, ki se začenja čez mesec dni.

Tako poroča dobro obveščeni belgijski časnik Het Laatste Nieuws, ki navaja, da naj bi se po njihovih informacijah bolečina pri Van Aertu že umirjala, zato naj bi Belgijec razmišljal, da vseeno odide na Giro. Prva naloga bo, da se kosti do konca zacelijo in da lahko opravi vsaj nekaj treningov pred Girom, nato pa bi skozi rožnato pentljo gradil formo in v drugi polovici skušal priti do kakšne etapne zmage.

Če bo res na štartu Gira, bo to skoraj čudežno hiter povratek po tako zahtevnih poškodbah, res pa je, da za profesionalne športnike "običajne" časovnice ponavadi ne veljajo. Pri Vismi Lease a bike so se na novico odzvali le, da nimajo nobenih novih informacij, ki bi jih želeli deliti z javnostjo.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ