Van Aert slavil doma in potrdil, da izpušča SP

Van Aert slavil doma in potrdil, da izpušča SP
05.01.2022 AVTOR: N. Gr., foto: Jumbo Visma

V domačem Herentalsu je bil Wout van Aert prepričljivo najboljši na dirki ciklokrosa serije X2O in ob tem tudi potrdil, da bo izpustil svetovno prvenstvo v ZDA zaradi priprave na začetek cestne sezone.

Wout van Aert letos dirka izjemno, šele v nedeljo je doživel prvi poraz na tekmah ciklokrosa, pa še to zato, ker je imel veliko težav z verigo v prvem krogu in je izgubil preveč časa, da bi še lahko ujel prvega Toma Pidcocka.

Na domačih tleh v Herentalsu je bil na prvem mestu od štarta dirke serije X20. Skupaj s Toonom Aertsom sta na blatni progi v prvem krogu narekovala tempo, za njima se je boril in ju ob koncu prvega kroga tudi ujel Tom Pidcock. Nekaj časa je trojica še vztrajala skupaj, nato pa se je van Aert sam odpeljal proti cilju.

In to ne po zaslugi kakšnega eksplozivnega napada, enostavno je začel nekoliko bolj pritiskati na pedala in Aerts ter Pidcock sta lahko le še opazovala, kako se van Aert pelje novi zanesljivi zmagi naproti. Pidcock je imel na koncu več moči in je osvojil drugo, Aerts pa tretje mesto.

Pomahal ZDA v slovo

V izjavi po zmagi pa je van Aert tudi potrdil, na kar so v Jumbo Vismi že nekaj časa namigovali - zaradi dolgotrajne poti v ZDA bo izpustil svetovno prvenstvo v Fayettevillu, kjer bi bil prvi favorit. Razlog je predvsem v tem, da bi mu celoten proces karantene, navajanja na časovno razliko in treninga za SP vzel preveč časa v ključnem obdobju priprav na spomladansko sezono klasik na cesti, v kateri si letos želi osvojiti vsaj en spomenik.

Ker je tudi Mathieu van der Poel zaradi težav s hrbtom odpovedal nastop na SP, so se vrata na široko odprla njunim konkurentom, v prvi vrsti Pidcocku. Britanec je jasno napovedal, da si želi vseh treh mavričnih majic (cesta, ciklokros, MTB), po možnosti v eni sezoni in zdi se, da bo imel že letos priložnost za ta podvig. Vsaj na ciklokrosu bo zagotovo prvi favorit.



Značke: Ciklokros
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ