Van Aert slavil na Otoku, konec kariere Annemiek van Vleuten

Van Aert slavil na Otoku, konec kariere Annemiek van Vleuten
10.09.2023 AVTOR: N. Gr., foto: Tour of Britain

Poslovila se je morda najboljša kolesarka vseh časov Annemiek van Vleuten, njena zadnja dirka je bil domači Simac Ladies Tour. V Veliki Britaniji je skupno zmago slavil Wout van Aert.

Začnimo pri ženski dirki Simac Ladies Tour. Znova je prevladovala ekipa SD Worx, zadnjo etapo je v šprintu dobila evropska prvakinja Lorena Wiebes, v skupnem seštevku pa je pet sekund prednosti pred Wiebesovo ohranila svetovna prvakinja in sotekmovalka Lotte Kopecky. Na tretjem mestu v skupnem seštevku je končala Anna Henderson.

Dirka je bila še bolj kot zaradi slavja svetovne prvakinje v ospredju zaradi slovesa najboljše kolesarke zadnjih let (zagotovo po slovesu Anne van der Breggen) Annemiek van Vleuten. Za zadnjo dirko zelo bogate kariere si je kolesarka Movistara izbrala domači Simac Ladies Tour, ki poteka po cestah, kjer je Van Vleutnova najbolj pogosto trenirala, tudi živi v bližini.

Še včeraj je na kraljevski etapi Van Vleutnova napadala, danes pa je zadnje kroge odpeljala v bolj ležernem ritmu, pozdravljala publiko in še zadnjič uživala s pripeto štartno številko na hrbtu.

Rodriguezu zadnja etapa v Britaniji

Dirka po Veliki Britaniji je bila povsem v znamenju kolesarjev Jumbo Visme, Olav Kooij in Wout van Aert sta dobila pet od sedmih etap na dirki. V peti, ko je slavil Wout van Aert, je tudi naredil odločilno razliko in skupno vodstvo zadržal do konca dirke. V zadnji etapi je z drznim pobegom poizkusil kolesar Ineosa Carlos Rodriguez in sam prišel do ciljne črte za veliko zmago, edina preostala etapa, ki ni šla v roke nizozemskih čebel, pa je pripadla Rasmusu Tillerju, šesto etapo pa so nevtralizirali.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ