Van Aert začenja sezono ciklokrosa 14 dni pred velikim tekmecem

Van Aert začenja sezono ciklokrosa 14 dni pred velikim tekmecem
18.11.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Belgijski superzvezdnik Wout van Aert je razkril, na katerih dirkah ciklokrosa ga bomo do sredine januarja lahko spremljali. Sezono bo začel že 4. decembra, kar je 14 dni pred pričakovanim povratkom Mathieuja van der Poela.

Oba zvezdnika sta si po dolgi sezoni na cesti vzela nekoliko daljši premor, zato sta izpustila začetek ciklokros sezone. Pričakujemo lahko, da se ne bosta vmešala v boj za skupni seštevek svetovnega pokala, kjer po 6 od 16 dirk vodi Eli Iserbyt, saj bosta nastopila na premalo dirkah.

Wout van Aert je prvi razkril, kakšen bo njegov tekmovalni program. Vrača se 4. decembra na Superprestigu v Boomu in naslednji dan na svetovnem pokalu v Antwerpnu. Vikend kasneje ga čaka dvojni program s krosom v Essnu in svetovnim pokalom v Val di Soleju, od koder bo odpotoval na pripravljalni kamp Jumbo Visme v Španijo.

Van Aert bo tako izpustil naslednjih 14 dni dirkanja v ciklokrosu in prvo priložnost za srečanje z Mathieujem van der Poelom. Nizozemca kamp z Alpecin Fenixom čaka od 1. do 10. decembra, zato se bo najverjetneje na ciklokros dirkah pojavil 18. decembra na svetovnem pokalu v Rucphenu. Prva priložnost za dvoboj prvih zvezdnikov na dirkah ciklokrosa bo najbrž 26. decembra na svetovnem pokalu v Dendermnondeju.

Nastop na SP še v zraku

Van Aert je že objavil tekmovalni program do 9. januarja, nato pa bo veliko odvisno od odločitve, ali bo nastopil na SP v ciklokrosu, ki bo v Fayettevillu v ZDA 29. in 30. januarja. »Če bi vzeli v obzir le najboljšo pripravo na cestno sezono, potem bi bilo za Wouta bolje, da izpusti SP in si nameni nekoliko daljše priprave in odmor pred sezono na cesti. A tukaj so še tekmovalne ambicije in interesi ekipe, zato bomo videli, do kakšnega kompromisa bomo lahko prišli,« pojasnjuje van Aertov trener Marc Lamberts.

Lahko se torej zgodi, da na vrhuncu sezone ciklokrosa glavnih dveh kolesarjev ne bo, se pa nam še v letošnjem koledarskem letu obeta dvoboj v blatu, ki bo zagotovo pod drobnogledom javnosti.

Program ciklokros dirk Wouta van Aerta:

December 4: Boom (Superprestige)

December 5: Antwerp (svetovni pokal)

December 11: Essen (Ethias Cross)

December 12: Val di Sole (svetovni pokal)

Pripravljalni kamp Jumbo Visme v Gironi

December 26: Dendermonde (svetovni pokal)

December 27: Heusden-Zolder (Superprestige)

December 29: Diegem (Superprestige)

December 30: Loenhout (X2O Trophy)

January 1: Baal (X2O Trophy)

January 2: Hulst (svetovni pokal)

January 5: Herentals (X2O Trophy)

January 9: Middelkerke (Belgijsko DP)

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ