Van Aert želi po zeleno majico

Van Aert želi po zeleno majico
28.11.2021 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Wout Van Aert je v enem izmed intervjujev dejal, da bi v naslednji sezoni na dirki po Franciji rad osvojil zeleno majico. Kaj pa to pomeni v boju za rumeno majico s Primožem Rogličem?

"Naslednje leto si res želim poskusiti osvojiti zeleno majico.Če b odo tega prišlo, bomo naredili načrt, ki bo ustrezal ekipni taktiki," je v intervjuju za Het Laatste Nieuws dejal Wout Van Aert:

"Seveda to ne pomeni, da bom prosti strelec in bo ostalih šest osredotočenih samo na Rogliča. Želim povedati, da če grem po zeleno majico, potem pričakujem, da me bo ekipa pri tem podprla. Bilo pa bi čudno reči: Primož, ne bom ti pomagal."

Kaj torej to pomeni? Bo Rogliča morda ciljal na Giro in potem Vuelto? Program dirk še ni jasen, a Van Aert je vseeno dodal: "Sem kolesar, ki lahko pobira točke, ne da bi s tem obremenjeval kolege. Naslednje leto se bomo zagotovo poglobili v to in videli, kdo mi lahko pri tem pomaga."

Jumbo Visma je ponavadi med prvimi, ki predstavi programe dirke za najvidnejše kolesarje. Letos je Van Aert dobil kar tri etape na dirki po Franciji. Vožnjo na čas, sprint v Parizu in gorsko etapo čez Ventoux. Sicer pa Van Aerta zdaj najprej čaka ciklokros sezona, ki jo bo začel 4. decembra v Boomu.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ