Van Avermaet: Strah me je samo padca ...

Van Avermaet: Strah me je samo padca ...
27.03.2017 AVTOR: D. Z.
Tri zmage na enodnevnih klasičnih dirkah v tej sezoni. Greg Van Avermaet je vsekakor favorit tudi za dirko po Flandriji.

Olimpijski prvak Greg Van Avermaet je med kolesarji, ki se mudijo v Belgiji vsekakor najbolj vroč. Že tri zmage je dosegel na tlakovanih dirkah. Najprej je v sprintu premagal Petra Sagana na dirki Omloop Het Nieuwsblad.

Potem je dobil še E3 Harelbeke in včeraj dirko Gent-Wevelgem. Neverjeten izkupiček, predvsem pa potrditev, da je Belgijec iz leta v leto boljši. “Skorajda ne morem verjeti. Dobiti te tri dirke. To so sanje. Tako dolgo sem se trudil, da bi prišel na oder, zdaj pa sem dobil vse tri dirke. Zame so to sanje. Po cilju sem se moral uščipniti. Zgolj zato, da sem preveril, če je vse res, ” je dejal 31-letni kolesar moštva BMC. Potrdil je, da zdaj res vse poteka kot mora.

“Vse gre v pravo smer. Čutim, da sem močnejši. Kot, da imam v zaključkih nekaj več v sebi. Na Kemmelbergu smo videli, da sem bil za razred boljši od drugih. Na koncu je to očitno odločalo, ali si bil prisoten pri pravem napadu ali ne. Preprosto. Nekako sem močnejši, bolj svež. ” In zdaj je pred njim dirka po Flandriji. Zanj najpomembnejša preizkušnja v tem delu sezone. Leta 2015 je bil tretji, leta 2014 pa celo drugi.

Takrat ga je premagal Fabian Cancellara. Lani pa je padel in si poškodoval ključnico. “Mislim, da zdaj ne morem več reči, da nisem favorit. Do zdaj vse skupaj skorajda ne bi moglo potekali bolje. Vsak želi formo stopnjevat tako, kot sem jo jaz. Prihajam samozavestno. Zanimivo. Dirka, ki mi najbolj ustreza je šele pred nami. Na dirki po Flandriji sem do zdaj še na najlažji način prišel do dobrih rezultatov.

A vendar se Van Avermaet zaveda, da se bo soočil s hudo konkurenco. Nenazadnje z lanskim zmagovalcem Petrom Saganom. Zdaj bodo mnogi dirkali tako proti Saganu kot Van Avermaetu, kar bo stvari še otežilo. “Ko pomisliš, da si praktično že zmagal, takrat lahko izgubiš. Na dirko bom šel samozavesten, vendar ne z mislijo, da me nič ne more ustaviti. Početi moram to, kar sem počel do zdaj. Upam pa, da ne bom padel. Samo tega me je strah.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ