Van Avermaetu virutalna Flandrija

Van Avermaetu virutalna Flandrija
05.04.2020 AVTOR: DZ, vir: Flanders Classic

Greg Van Avermaet je dobil virtualno dirko po Flandriji, na kateri so se pomerili nekateri kolesarski zvezdniki.

Potem, ko so odpovedali eno izmed najznamenitejših enodnevnih klasik, so se odločili, da izpeljejo virtualno različico dirke po Flandriji. De Ronde je bila seveda precej krajša od sprva predvidene prave dirke. Kolesarji so morali premagati 32 kilometrov, kar je pomenilo, da bodo vsi od starta do cilja pedale vrteli na vso moč.

Na dirko se je prijavilo 13 profesionalnih kolesarjev. Tudi Greg Van Avermaet, Remco Evenepoel, Oliver Naesen, Yves Lampaert, Thomas de Gendt, Tim Wellens, Jasper Stuyven, Wout Van Aert, Mike Teunissen, Zdenek Štybar, Nicolas Roche, Alberto Bettiol. Odločilni napad je Van Avermaet izpeljal na Paterbergu, ki je tudi zadnji vzpon dirke. Predtem so morali premagati še Kruisberg in Oude Kwaremont.

Sprva je najbolje kazalo Remcu Evenepoelu, ki je hitro prevzel vodstvo, zasledovali pa so ga Naesen, Van Avermaetin Matthews. Evenepoela je najprej ujel De Gendt, potem pa še Bettiol in Roche. Na Oude Kwaremont pa sta pospešila Van Avermaet in Naesen. Potem pa je Van Avermaet odločilno potezo izpeljal na Paterbergu. Belgijec prave dirke po Flandriji še ni dobil. Dvakrat je bil drugi in enkrat tretji.

"Že dolgo nisem imel tako visokega srčnega utripa. Zagotovo sem zadovoljen s predstavo. Dirkati od doma je nekaj posebnega, vendar pa sem se potrudil," je po zmagi za Sporzo dejal Van Avermaet: "Na začetku me je hitrost šokirala, tako da sem moral na Kruisbergu nekoliko popustiti. A, podobno kot v pravem življenju, sem vse stavil na Paterberg. Potem pa sem umirla do cilja. Bil sem na koncu z močmi."

Van Avermaet je do zmage prišel po 43 minutah in 17 sekundah. Drugi Oliver Naesen je z zaostankom 20 sekund v sprintu premagal Nicolasa Rocha. Sledili so de Gendt, Stuyven, Evenepoel, Wellens, Van Aert, Teunissen in Štybar.

Potek prve virtualne dirke:

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ