Van der Breggen najboljša na Huyju. BTC do prve World Tour točke

Van der Breggen najboljša na Huyju. BTC do prve World Tour točke
20.04.2016 AVTOR: D. Z.
Anna van der Breggen je dobila žensko različico Valonske puščice. Slovenk ni bilo v ospredju. Najboljša predstavnica BTC City Ljubljana Anna Plichta na 20. mestu.

Še pred prihodom najboljših kolesarjev, so se na Valonski puščici za zmago borile ženske. Gre namreč za žensko različico te dirke, ki spada v ženski World Tour, ki so ga uvedli letos. Dirka se je začela v Huyu, končala pa tudi na vrhu znamenitega vzpona Mur de Huy. Kolesarke so morali premagati 11 kategoriziranih vzponov. Na startu so bile tudi članice BTC City Ljubljana. Ekipo so zastopale tri Slovenke in tri tujke.

To so bile Polona Batagelj, Špela Kern, Urša Pintar, Eugenia Bujak, Anna Plichta in Jelena Erič. Do največje selekcije je prišlo na predzadnjem vzponu. Na odločilen napad pa – za razliko od moške različice – nismo čakali vse do najstrmejšega dela vzpona na Huy. Anna van der Breggen, ki je branila lansko zmago je napadla ob vznožju tega klanca. Do vrha je ni uspela nobena prehiteti.

Po 137 kilometrih in skoraj štirih urah dirkanja se je veselila zaslužene zmage. Kolesarka Rabo Liv ekipe je premagala dve ameriški predstavnici Boels Dolmansa. Druga je bila nekdanja zmagovalka (leta 2012) Evelyn Stevens, tretja pa Megan Guarnier. Na dirki najvišje ravni je končno nastopila tudi prva zvezdnica ženskega kolesarstva, ki je bila dolgo odsotna z dirk Marianne Vos.

To dirko je dobila kar štirikrat, tokrat pa se je morala zadovoljiti z osmim mestom. Najboljša predstavnica BTC City Ljubljane je bila Poljakinja Anna Plichta, ki je z zaostankom 1:09 zasedla 20. mesto. To pomeni, da je ekipi priborila tudi prvo World Tour točko. Njena rojakinja v dresu ljubljanske ekipe Eugenia Bujak je bila 26. Urša Pintar je kot najboljša slovenska predstavnica zasedla 52. mesto. Zaostala je za 4:29. Polona Batagelj je bila 72., Špela Kern pa 91. Jelena Erić je odstopila.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ