Van Der Breggnovi ženski Giro, Batageljeva končala kot 15.

Van Der Breggnovi ženski Giro, Batageljeva končala kot 15.
13.07.2015 AVTOR: Matej Zalar
Anna Van Der Breggen je postala zmagovalka letošnjega Gira Rosa. Najboljša Slovenka je bila Polona Batagelj na končnem 15. mestu.
Petkovo sedmo etapo je zaznamovala Lucinda Brand, ki je do zmage prišla z divjim spustom v zaključku, kjer si je nabrala skoraj tri minute prednosti pred manjšo skupino zasledovalk. To je bila tretja zmaga za ekipo Rabo Liv na letošnjem Giru, Brandova pa je prevzela tudi vijolično majico za najboljšo po točkah. V skupnem seštevku ni prišlo do sprememb, najboljša kolesarka ekipe BTC City Ljubljana pa je bila Polona Batagelj na 23. mestu.

Odločilen v boju za končno zmago je bil sobotni posamični kronometer. Kolesarke je čakalo razgibanih dobrih 21 kilometrov, na svoj račun pa je prišla nizozemska državna prvakinja v vožnji na čas Anna Van Der Breggen. Kolesarka ekipe Rabo Liv je drugouvrščeno Megan Guarnier premagala za dobro minuto in oblekla rožnato majico najboljše.

Po etapi je bila navdušena: "Sanjala sem rožnato majico, danes sem res uživala. Čaka nas še zahteven zadnji dan, napeto bo do zadnjega kilometra, vendar ne dvomim, da nam bo s pomočjo ekipe uspelo zadržati vodstvo."

In res je kolesarke čakal še peklenski zaključek rožnate pentlje. 92.7 kilometrov dolga etapa se je končala s 13-kilometrskim vzponom na San Domenico di Varzo, ki so ga na Giru uporabljali že v preteklih letih.

Podobno kot leta 2013 se je izkazala Mara Abbott. Napadla je sredi vzpona, vendar Van Der Breggnova njenega pobega ni pokrila, saj je imela pred Američanko dokaj varni dve minuti in 29 sekund prednosti. Nadaljevala je v svojem tempu in etapo končala na drugem mestu, s slabo minuto zaostanka. Megan Guarnier je končala na 4. mestu, Van Der Breggnova pa je tako postala zmagovalka letošnjega Gira Rosa in kronala odlično delo ekipe Rabo Liv. 

"Bilo je zelo napeto, tako pred kot med etapo. Ko je Mara napadla, ji nisem želela slediti, da ne bi prezgodaj omagala. Počutila sem se precej varno, saj sem zaostanek z lahkoto nadzorovala. Uresničile so se mi sanje," je povedala v rožnato odeta Nizozemka. 

Za kolesarke ekipe BTC City Ljubljana se dirka ni razpletla povsem po željah. Batageljeva je zadnjo etapo končala na 20. mestu, v skupnem seštevku pa je s skoraj 22 minutami zaostanka zasedla 15. mesto. Eugenia Bujak je končala kot 34., Anja Rugelj je bila 55., Olena Pavlukhina 62., Urša Pintar 73. in Alenka Novak 104.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ