Van der Poel blestel tudi v Essnu, zmagovit povratek Vosove

Van der Poel blestel tudi v Essnu, zmagovit povratek Vosove
23.12.2020 AVTOR: N. Gr., foto: zajem zaslona/Eurosport

Mathieu van der Poel nadaljuje z odličnimi predstavami tudi v ciklokrosu, v blatu Essna je vknjižil že tretjo zmago v letošnji sezoni. Drugi Hermans, tretji Pidcock.

Mathieu van der Poel se je po zmagi v spektakularnem Namurju odločil tudi za nastop v Essnu v severni Belgiji, kjer je bila konkurenca močna, čeprav ni šlo za dirko svetovnega pokala ali serije Superprestige.

Van der Poel je imel na blatni progi spet vse pod nadzorom, vozil je s kontroliranim tempom, nato pa v zadnjih 15 minutah pospešil in se otresel še zadnjega tekmeca Quentina Hermansa, ki se je moral zadovoljiti z drugim mestom. Zaostal je 10 sekund, potem ko je van der Poel v zadnjem krogu nekoliko zmanjšal ritem, saj njegova zmaga ni bila več pod vprašajem.

Za nov boj s Tomom Pidcockom smo bili tokrat prikrajšani, ker je imel Britanec obilico smole. Po padcu in počeni zračnici je moral menjati kolo, izgubil je precej sekund in se na koncu boril ter tudi dobil boj z Laurensom Sweeckom za zadnje mesto na zmagovalnem odru.

V ženski konkurenci se je na dirke ciklokrosa vrnila Marianne Vos in takoj zmagala, druga je bila Perrine Clauzel, tretja pa Inge van der Heijden.

Značke: Ciklokros
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ