Van der Poel bo dočakal debi v »severnem peklu«

Van der Poel bo dočakal debi v »severnem peklu«
22.01.2020 AVTOR: Nejc Grilc, foto: Sirotti

Nizozemski kolesarski zvezdnik Mathieu van der Poel bo v letošnji sezoni dočakal svoj prvi nastop na dirki Paris – Roubaix. Debija si je želel že lani, a njegova ekipa ni dobila povabila.

Mathieu van der Poel je z napadi, včasih tudi preveč drznimi, vlival strah v kosti tekmecev. 

Kariera Mathieuja van der Poela je že zdaj fantastična, pa čeprav je šele dobro začel z dirkanjem na cesti. Lani je dokazal, da ob obilnem talentu in izjemni moči niti pomanjkanje izkušenj na klasikah ni problem, dirko po Flandriji je končal v prvi skupini in bi morda celo zmagal, če se zaradi težav s kolesom ne bi zapletel v padec, na klasiki Amstel Gold pa je z izjemno vožnjo v zadnjih 10 kilometrih prišel do najbolj dramatične zmage sezone.

Van der Poel si je želel tudi prvega nastopa na tlakovcih severnega pekla od Compeigna do Roubaixa, a njegova prokontinentalna ekipa Corendon Circus ni dobila povabila na dirko. Nekaj časa se je špekuliralo, da bi lahko Nizozemec začel razmišljati o menjavi okolja, a je podaljšal pogodbo z ekipo, ki bi že v naslednji sezoni lahko postala del svetovne serije. Van der Poel je tako eden redkih športnikov, ki ga ni premamil lov za bogatimi pogodbami (čeprav naj bi že zdaj njegova letna plača znašala malo več kot milijon evrov), temveč je ostal zvest sredini, ki mu je omogočila bliskovit vzpon med kolesarske superzvezdnike. Pogodbo z Alpecin – Fenixom, kot se trenutno imenuje njegova ekipa, ima do konca leta 2022.

Prireditelji Paris – Roubaixa si letos niso mogli privoščiti, da bi gledalce še za eno leto prikrajšali za »MvdP« šov, zato so eno od posebnih povabil letos podelili tudi Alpecin – Fenixu. 11. aprila se nam tako obeta posebna nedelja, v izogib previsokim pričakovanjem pa velja izpostaviti, da je debitant na »severnem peklu« nazadnje prvi prečkal ciljno črto daljnega leta 1955, ko je to uspelo Jeanu Foresterju.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ