Van der Poel dobil napadov polno etapo

Van der Poel dobil napadov polno etapo
07.06.2021 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Druga etapa na dirki po Švici. Mathieu Van der Poel se je veselil zaslužene zmage, potem ko smo bili priča napetemu zaključku.

Na dirki po Švici je bila po včerajšnjemu kronometru, ki ga je dobil Stefan Kung na vrsti razgibana druga etapa. Dolga je bila 178 kilometrov. Neuhausen am Rheinfall je gostil start, Lachen pa cilj. Vmes pa so bili trije vzponi druge kategorije in še nekaj krajših, nekategoriziranih klancev.

Pobeg dneva je uspel naslednjim kolesarjem: Claudio Imhof (Swiss national team), Tom Bohli (Cofidis), Nicolas Zukowsky (Rally Cycling) in Matteo Dal-Cin (Rally Cycling). Ubežniki so si privozili skoraj šest minut prednosti, a Deceuninck Quick Step je pokazal, da želi v igro za zmago pripeljati svetovnega prvaka Juliana Alaphilippa. Dobrih 40 kilometrov pred ciljem je razlika padla pod štiri minute.

V lovu na ubežnike so se Belgijcem pridružili še kolesarji BikeExchangea in Alpecin Fenixa. V ospredju je ostal samo še Imhof, a skupina z najboljšimi ga je v močnem dežju uspela ujeti kmalu po začetku zadnjega vzpona dneva na Litschstrasse. Vzpon je dolg dobra dva kilometra, a je v povprečju več kot osemodstoten. Tam smo videli številne napade. Woods, Alaphilippe, Schachmann …

Mnogi so poskušali narediti zadnji vzpon tako zahteven, da bi odpadel Mathieu Van der Poel. A Nizozemec se je uspel pridružiti vodilni osmerici, ki je pokazala največ moči. Ta si je privozila manjšo prednost pred glavnino, v kateri je bil nosilec rumene majice Stefan Kung. Van der Poel očitno ni želel čakati na sprint deveterice, zato je napadel v svojem slogu.

Do cilja so bili dobri trije kilometri, a ni več popuščal. Jakob Fuglsang se mu je poskušal priključiti, vendar ni uspel pokriti luknje, ki je nastala ob napadu. Potem pa je to uspelo najprej Maximilianu Schachmannu, tik pred sprintom pa še Woutu Poelsu. A sledil je dolg sprint in tu je bil Van der Poel spet najmočnejši. Veselil se je zaslužene zmage.

Drugi je bil Schachmann, tretji Poels, ki je zaostal za štiri sekunde. Tak zaostanek je imela še prva skupina: Garcia Cortina, Hirschi, Carapaz, Woods, Alaphilippe in Fuglsang. Kung je uspel obdržati majico vodilnega in ima sekundo prednosti pred Alaphilippom. Sledijo Schachmann, Van der Poel, Garcia Cortina, Cattaneo … Domna Novaka ni bilo v ospredju, v skupnem seštevku pa je 140.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ