Van der Poel in odstranjena klančina

Van der Poel in odstranjena klančina
27.07.2021 AVTOR: DZ

Olimpijski kros na OI. Mathieu Van der Poel je kmalu po startu grdo padel in priznal, da ni vedel, da bodo organizatorji klančino pred samo dirko umaknili.

O tem, kako je Tom Pidcock prišel do zlatega odličja na olimpijskem krosu v Tokiu smo že pisali. Tudi o padcu Mathieuja Van der Poela. Na dan pa so prišle tudi nekatere podrobnosti. Van der Poel je moral po hudem padcu odstopiti.

Kasneje je odšel tudi na rentgensko slikanje in od tam sporočil, da ni resneje poškodovan. Je pa izpostavil, da je bila na treningih in na ogledu trase na skoku, kjer je na dirki padel lesena klančina. Sam se je na treningih tam očitno raje zapeljal, kot da bi skočil. A to klančino so pred dirko odstranili. “Tega nisem vedel. Slišal sem samo, da so jo za predlansko testno dirko odstranili,” je potrdil Van der Poel.

Na Instagramu pa je zapisal: “Bližnji vedo, kako trdo sem delal za to dirko in kako zelo sem si želel dobro nastopiti. Progo bi lahko prevozil z zaprtimi očmi, vendar pa nisem vedel, da bodo na dan dirke odstranili leseno klančino.” Je pa nekatere podrobnosti o pogovoru pred samo dirko razkril reprezentančni kolega Milan Vader, ki je dirko končal na 10. mestu:

“Morda je težko povedati, a pri kosilu smo se pogovarjali o tem. Mathieu je rekel, da tam vsi skačejo, sam pa sem ga vprašal, če on ne bo. “Ne, sam se bom samo zapeljal po klančini,” mi je odgovoril. Potem pa sem mu povedal, da so klančino na testnem dogodku leta 2019 umaknili.” Padec je dobro videl tudi olimpijski prvak Pidcock:

“Bil sem za njim. Predvideval sem, da bo padel. Čudno je bilo. Proti skoku je šel zelo počasi. Kot bi padel še preden je sploh skočil. Čudno. Ni lepo. Govoril sem z njim in potrdil je, da je vse v redu. To je lepo slišati. Na treningih smo imeli klančino, po kateri je lahko zapeljal, očitno pa ni vedel, da je tam ni več.” Van der Poel je zaradi te dirke predčasno zapustil tudi dirko po Franciji, na kateri je v prvem tednu dobil etapo in nosil rumeno majico.

Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ