Van der Poel oktobra še ne bo nastopal v ciklokrosu

Van der Poel oktobra še ne bo nastopal v ciklokrosu
04.10.2015 AVTOR: Matej Zalar
Svetovni prvak v ciklokrosu Mathieu Van der Poel bo zaradi poškodbe kolena izpustil vsaj oktobrski del sezone ciklokrosa.
Mathieu Van der Poel je mladi superzvezdnik in aktualni svetovni prvak v ciklokrosu. Belgijski up je imel v letošnjem letu ogromno smole s poškodbami, zaradi česar se bo njegova sezona začela z zamikom.

Van der Poel si je desno koleno poškodoval, ko je z nizozemsko reprezentanco nastopal na dirki Tour de'l Avenir. Poškodba se je zacelila, nato pa so 20-letnika začele pestiti bolečine v levem kolenu. Najprej je kazalo, da bo do začetka sezone nared, nato pa so se bolečine vrnile.


Zato so se pri njegovi ekipi BKCP-Corendon odločili, da Van der Poela pošljejo na kirurški poseg na levem kolenu, ki naj bi odpravil bolečine.

"Danes ni prišel niti do konca ulice. Da se kalvarija nadaljuje še mesec dni po njegovem padcu na Avenirju je nesprejemljivo, zato smo se odločili, da bo operacija za Mathieuja najboljša opcija. Z gotovostjo lahko trdim, da ga oktobra na dirkah še ne boste videli," je še pred operacijo povedal športni direktor Christian Roodhooft. 

Van der Poel bo zato izpustil pomemben del sezone, manjkal bo na prvih dveh dirkah serije Superprestige in na prvi dirki serije Bpost Bank Trofee. Verjetno bo izpustil tudi drugo dirko svetovnega pokala, ki bo potekala v Valkenburgu.
Značke: Cestno, Ciklokros
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ