Van der Poel plačal kazen in odšel

Van der Poel plačal kazen in odšel
27.09.2022 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Konec je sage okrog Mathieuja Van der Poela. Nizozemec je plačal kazen, dobil je nazaj potni list in je lahko odšel domov.

Mathieu Van der Poel je Avstralijo brez dvoma zapustil zelo razočaran. Dolgo se je pripravljal na cestno dirko svetovnega prvenstva, potem pa je - kot smo že pisali - v noči s sobote na nedeljo - ostal na zaslišanju na policijskih postaji. Upov na dober rezultat je bilo konec. Dirko je sicer začel, a je kmalu tudi odstopil. Takrat so se pojavile govorice, da naj bi Van der Poel imel zaslišanje šele v torek.

Z vsem skupaj so očitno pohiteli in Van der Poel je Avstralijo lahko zapustil, potem ko je moral plačati 1500 avstralskih dolarjev kazni. Odvetnik, ki ga je Van der Poel najel je za televizijo NOS te informacije potrdil. "Njegova partnerica je jokala, sam pa je bil nad odločitvijo razočaran. Dejal mi je, da ima občutek, kot da je razočaral celotno Nizozemsko in tudi reprezentanco," je dejal odvetnik Michael Bowe.

Glavni mož ekipe Alpecin Deceuninck, za katero vozi Van der Poel Christopher Roodhooft je še med dirko stopil pred medije: "Otroci so trkali na vrata in po tretjem takem poskusu se je razjezil. Očitno so najstniki ali pa nekdo tam poklicali policijo. Ta ga je prosila naj gre na policijsko postajo podati razlago. Ko je pojasnil, kaj se je zgodilo, je podpisal dokumente in lahko je odšel. Otroci so mu trkali na vrata, on pa jim je rekel, naj nehajo. Očitno ne na pravi način."

Značke: Svetovno prvenstvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ