Van der Poel samozavesten pred Flandrijo, bledega Sagana ne bo

Van der Poel samozavesten pred Flandrijo, bledega Sagana ne bo
30.03.2022 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Na novinarski konferenci pred dirko po Flandriji je bil Mathieu van der Poel zelo dobre volje, kljub kratkim pripravam pa zagotavlja, da je v vrhunski formi. Enako bi težko trdili za Petra Sagana, ki bo izpustil slovito Ronde.

Prva aprilska nedelja tradicionalno postreže z dirko po Flandriji, vrhuncem tekmovalne sezone na belgijskih tleh, ki bo tokrat po dveh letih spet potekal z gledalci. In teh je vsako leto ogromno, letos jih tudi zaradi odlične forme Wouta van Aerta spet pričakujejo skoraj milijon ob progi.

Prireditelji so ta teden objavili, da bo mesto Oudenaarde še vsaj do leta 2028 gostilo cilj te dirke, v tem mestu je tudi uradni muzej Ronde, zato odločitev podjetja Flanders Classics ni presenetljiva. Ne bo pa pot do zmage van Aerta prav enostavna, kljub odlični formi cele ekipe Jumbo Visma, saj je zelo dobro pripravljen tudi Mathieu van der Poel.

Njegov nastop v Flandriji je dolgo visel v zraku zaradi poškodbe hrbta, ki mu je vzela dobršen del zimskih priprav. A mu je premor očitno dobro del, po zanj sicer zelo kratki sezoni ciklokrosa je najprej lahko dobro odpočil telo, šele v zadnjem mesecu dni pa se spet intenzivno pripravlja na cestne preizkušnje.

Ne ve, zakaj je Pogačar na štartu, a bo pozoren nanj

»To je bila eno najboljših, morda celo moje najboljše pripravljalno obdobje pred Flandrijo. Imel sem čas, da sem se pripravil na način, ki mi ustreza in nisem šel takoj po ciklokrosu na cesto. Sicer so bile priprave nekoliko krajše, kot bi si želel, če me ne bi oviral hrbet, a sem res zelo zadovoljen z ravnjo, ki sem jo dosegel v zadnjem obdobju. Definitivno sem pripravljen na dirko,« je samozavesten Nizozemec, ki je že takoj po povratku s 3. mestom na Milanu Sanremu in etapno zmago na tednu Coppija in Bartalija pokazal, da ga hrbet očitno ne ovira več.

Eden od njegovih konkurentov bo tudi Tadej Pogačar, o njem so ga novinarji spraševali, v odgovoru pa je bil iskren: »Ne vem, zakaj je Pogačar na štartu dirke po Flandriji. Moramo pa biti pripravljeni na vse, saj nam je že večkrat pokazal, da je izjemen v vseh kolesarskih prvinah. Njegovi napadi so zelo zelo resni in prepričan sem, da bo tudi v nedeljo na čelu dirke.«

Tam pa zagotovo ne bo Petra Sagana, ki se je po mizernih predstavah v petek na E3 Harelbeke in v nedeljo na Gent Wevelgemu odločil, da bo izpustil dirko po Flandriji. Doma v Monaku opravlja zdravniške preiskave in poizkuša ugotoviti, kje se skriva razlog za njegovo res slabo formo. Pred dobrimi 14 dnevi je namreč na Tirrenu – Adriaticu že kazal znake boljše pripravljenosti, minuli konec tedna pa ni bil konkurenčen. Zdaj bo dirkal na etapni dirki nižje ravni Circuit Cycliste Sarthe, da bi se vrnil v dobro formo vsaj za Amstel Gold in Pariz – Roubaix, ki sledita čez 10 oziroma 17 dni.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ