Van Der Poel: Za kaj naj treniram?

Van Der Poel: Za kaj naj treniram?
15.03.2020 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Mathieu Van der Poel je prvi del enodnevnih klasik izpustil zaradi gripe, zdaj se je nameraval vrniti na dirke, a se nima kam ...

"Najtežje je, ker ne vemo, za kaj naj treniramo v naslednjih tednih. Kdaj naj bom v najboljši formi?"
Mathieu Van der Poel

Senzacija svetovnega kolesarstva. Mathieu Van der Poel blest v gorskem kolesarstvu, ciklokrosu in v cestnem kolesarstvu. Potem, ko je moral prvi dve klasiki izpustiti zaradi gripe, se je zdaj nameraval vrniti še pred največjima dirkama, ki si ju je postavil za največji cilj: dirka po Flandriji in Pariz-Roubaix.

A Nizozemec si zdaj postavlja podobno vprašanja, kot celotna karavana. "Nihče ne more reči, kdaj bo naslednja dirka. Zato je težko. Za kaj naj treniram. Še olimpijske igre niso povsem gotova stvar," je za Het Nieuwsblad dejal Van der Poel:

"Kot kolesar ne moreš storiti nič. Zato se trudim, da se ne bi preveč obremenjeval zaradi tega. Po prvih odpovedih italijanskih dirk še nisem razmišljal o tem, da bi bilo tako zelo hudo, saj sem zbolel in sem potreboval svoj čas. Zdaj pa? Najtežje je, ker ne vemo, za kaj naj treniramo v naslednjih tednih. Kdaj naj bom v najboljši formi? Nihče sploh ne ve, kdaj se bo vse začelo."

"Edina stvar, za katero trenutno vem je, da se bom jutri ure in ure sedel na kolesu. Ampak, za kaj? Morda vi veste?"
Mathieu Van der Poel

Tudi, če bi dirko po Flandriji, ki bi morala biti na sporedu 5. aprila uspeli izpeljati, je jasno, da kolesarji ne bodo imeli dovolj tekmovalnih dni v nogah: "To bi bilo zelo boleče. Ampak, prav to. Katera dirka bo naslednja? Roubaix? Ardenske klasike? Če je tako, potem bom vse stavil na te dirke. Nočem se še odpovedati spomladanskim dirkam, je pa težko trenirati. Najboljše bi bilo, če bi nam čimprej sporočili, pa čeprav bi dejali, da teh dirk ne bo. Potem bi si vsi lahko spočili in začeli graditi formo za poletje.”

Van Der Poel je dejal, da se trenutno vrača v tisto pravo formo, a je zaradi bolezni še ni dosegel. Poleg tega je vse stavil na aprilske klasike. "Edina stvar, za katero trenutno vem je, da se bom jutri ure in ure sedel na kolesu. Ampak, za kaj? Morda vi veste?"

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ