Van Garderen: "Pogled v oči ekipnih kolegov me je ubil"

Van Garderen: "Pogled v oči ekipnih kolegov me je ubil"
23.07.2015 AVTOR: Matej Zalar
Tejay Van Garderen je suvereno držal tretje mesto v generalni razvrstitvi, nato pa je zaradi bolezni odstopil. V avtobusu je preživljal težke trenutke.
Tejay Van Garderen je na letošnjem Touru prvič dokazal, da ga upravičeno lahko štejemo v ožji krog favoritov na etapnih dirkah. Njegove sanje so se zaradi bolezni končale v 17. etapi. 
"S pljučnim vnetjem sem se boril od 13. etape naprej. Vzel sem antibiotike in upal, da se mi bo stanje med dnevom premora izboljšalo. Žal je bilo ravno nasprotno, dobil sem nekaj vročine, vseeno pa sem upal, da bom lahko krizo prebrodil," je pred začetkom današnje etape povedal Američan.

Kapetan BMC-ja je celo sezono podredil pripravi na Tour, sanje pa so se razblinile že takoj na začetku 17. etape. "Ko sem se usedel na kolo, so bile noge popolnoma prazne. Nisem zagnal panike, saj se na začetku etap v tretjem tednu dirke to rado zgodi, nato pa se stanje izboljša. Včeraj ni šlo, stik sem izgubil že takoj na začetku, pred odstopom pa sem komaj še obračal pedala."


"Za ta Tour sem delal celo leto. Najtežji del je bil, ko sem prišel na avtobus. Ker sem odstopil, sem bil tam precej pred ekipnimi kolegi. Ko so prišli še oni, sem se zlomil, saj jim nisem mogel pogledati v oči. 14 dni so garali zame in skrbeli, da mi ni nič manjkalo, jaz pa sem jih razočaral. Zelo jim je žal zame, a so mi zagotovili, da me bodo podprli tudi drugo leto."

Van Garderen je že odšel v stanovanje v Nici, nadaljevanje sezone pa še ni povsem jasno. Vuelte ni izključil, cilja pa tudi na domače svetovno prvenstvo v Richmondu.
Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ