VB: šov sprinterjev in izključitev zaradi vožnje po pločniku

VB: šov sprinterjev in izključitev zaradi vožnje po pločniku
06.09.2017 AVTOR: D. Z.
Na dirki po Veliki Britaniji smo tudi v 4. etapi videli sprint glavnine in tokrat zmago Fernanda Gavirie. Vodstvo je prevzel Elia Viviani.

Štiri etape na dirki po Veliki Britaniji in štirje sprinti glavnine. Tako bi lahko ocenili prvi del dirke ekstra kategorije. Danes so kolesarji odpeljali četrto etapo.

Mansfield je gostil start, po 164,7 km pa so kolesarji prišli na cilj kraju Newark on Trent. Kolesarjem je dirkanje oteževal dež. Po 13 kilometrih dirkanja je prišlo do pobega. Ubežno skupino so sestavljali: Mark McNally (Wanty-Groupe Gobert), Jacob Scott (AnPost-Chain Reaction), Alistair Slater (JLT-Condor), Alexandre Blain, Richard Handley (Madison-Genesis), James Lowsley-Williams (Bike Channel-Canyon) in Bryan Lewis (Cylance Pro Cycling).

Lewisa in Williamsa pa so komisarji kmalu izključili z dirke, ker sta se vozila po pločniku, kar je prepovedano. Ubežniki so si privozili dobre tri minute in pol prednosti, McNally pa je bil najboljši na kar treh letečih ciljih. V ozadju so ritem narekovali člani Katjuše Alpecina, Dimension Date in Orice Scotta, ki so branili vodstvo v skupnem seštevku. Caleb Ewan je bil po drugi etapni zmage ta teden namreč najboljši v skupnem seštevku.

Tik pred zadnjim vzponom dneva pa je prišlo do hudega padca, saj so se nekateri kolesarji zaleteli v parkiran avtomobil. Padel je tudi Brent Bookwalter, ki je moral odstopiti. Glavnina je ubežnike ujela šele tri kilometre pred ciljem. Sledil je boj za prevlado sprinterskih vlakov. V zadnjih metrih so prevladovali člani Quick Stepa, ki so pripravljali izhodišče Fernandu Gaviriji. Če je Kolumbijec v prvi treh etapah razočaral, pa se je tokrat izkazal.

V napetem sprint je prišel do zmage. Prve po blestečih predstavah na italijanskem Giru. Vsi trije Slovenci – Luka Mezgec, Primož Roglič in Jan Tratnik – so etapo končali v glavnini. Vodstvo je spet prevzel Elia Viviani. Isti čas ima Caleb Ewan, na tretjem mestu je Fernando Gaviria. Jutri je na sporedu posamična vožnja na čas. Start in cilj bo gostilo mesto Tendring. Kronometer bo dolg 16,2 km.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ