Včeraj blestel v kronometru, danes v sprintu

Včeraj blestel v kronometru, danes v sprintu
13.06.2019 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Wout Van Aert je po včerajšnjem kronometru danes na dirki Criterium du Dauphine dobil še sprintersko etapo.

Na dirki Criterium du Dauphine je za kolesarji peta etapa. Dolga je bila 201 km. Začela se je v kraju Boen sur Lignon, cilj pa je gostil Voiron. Kolesarji so morali premagati štiri vzpone četrte kategorije. Na dirki, ki slovi po tem, da je nadvse zahtevna je to bila tudi zadnja priložnost za sprinterje. S pobegom so poskusili Alessandro De Marchi (CCC Team), Yoann Bagot (Vital Concept) in Stéphane Rossetto (Cofidis).

Večjih možnosti za uspeh pa niso imeli, saj so kolesarji Bore Hansgrohe narekovali ritem in s tem pripravljali teren za sprinterja Sama Bennetta. Svoje je dodal še Luka Mezgec s kolegi iz Mitchelton Scotta, saj so branili vodstvo Adam Yatesa v skupnem seštevku. Štiri kilometre pred ciljem je razlika znašala 25 sekund. De Marchija, ki je bil še zadnji izmed ubežnikov je glavnina ujela dober kilometer pred ciljem. Takrat sta napadla Boasson Hagen in Gilbert.

Na odseku, ki je potekal v rahel vzpon sta tako otežila delo sprinterskim ekipam. Zadnji v sprinterskem vlaku Bore Hansgrohe Shane Archbold je moral svoje delo opraviti nekoliko bolj zgodaj kot običajno. Julian Alaphilippe je poskušal vse skupaj izkoristiti, a tisti, ki se je najbolje znašel je bil Wout Van Aert, ki se je do tedaj vozil v Alaphilippovem zavetrju. Očitno je kolesar moštva Jumbo Visma odlično pripravljen. Po zmagi v kronometru je bil zdaj najboljši še v sprintu.

"Ta teden se stvari odlično odvijajo. Hotel sem se udeležiti sprinta z namenom, da osvojim čim več točk v boju za zeleno majico. Potem sem bil pa najhitrejši," je dejal Van Aert, sicer mojster za ciklokros. Sam Bennett je bil drugi, tretji pa Alaphilippe. Luka Mezgec je bil 43., Luka Pibernik 96., Jan Tratnik pa 118. Adam Yates je obdržal rumeno majico vodilnega v skupnem seštevku.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ