VdS - Nova zmaga Tanje Žakelj!

VdS - Nova zmaga Tanje Žakelj!
15.06.2013 AVTOR: Švigelj Uroš
Tanja Žakelj (Unior Tools Team) še kar naprej piše zgodovino - v Val di Sole je slavila drugič zapored v svetovnem pokalu in s tem samo še potrdila vodilni položaj.

Lestvica po Val di Sole: 

1 ŽAKELJ Tanja, UNIOR TOOLS TEAM: 650
2 WLOSZCZOWSKA Maja, GIANT PRO XC TEAM: 490
3 LECHNER Eva, TEAM COLNAGO SUDTIROL: 470
4 NASH Katerina, LUNA PRO TEAM: 415
5 BATTY Emily, TREK FACTORY RACING: 390

Tanja Žakelj takoj po dirki: "V prvih krogih sem sicer res malo varčevala z močjo, vendar si nisem mislila, da bom lahko šla tako gladko mimo Nashove. Bila sem že povsem pripravljena na drugo mesto, vendar se nisem pustila. Na progi je bilo čudovito, imela sem močno podporo navijačev, tudi nasploh so vsi navijali zame in to mi je dalo dodatne atome moči. Catharino Nash sem prehitela v dolgem vzponu zadnjega kroga, nato pa sem se odlepila od nje. Štartala sem na zmago, bila sem pripravljena nanjo, seveda pa nisem mogla biti povsem prepričana, če mi bo tudi uspelo. Znova se je vse izšlo odlično in še posebej ob vseh navijačih je znova letelo. Hvala vsem ob navijačem in hvala ekipi, zopet je zame odličen dan v Val di Sole."

Rezultati:

1 ŽAKELJ Tanja, UNIOR TOOLS TEAM 1:36:37
2 NASH Katerin,  LUNA PRO TEAM +20
3 BATTY Emily, TREK FACTORY RACING +50
4 MORATH, SABINE SPITZ HAIBIKE PRO TEAM +1:34
5 DAHLE FLESJAA Gunn-Rita,  MULTIVAN MERIDA BIKING TEAM +1:59
...
24 KLEMEČIČ Blaza, CALCIT BIKE TEAM +10:26 

Val di Sole je resnično srečno prizorišče za Tanjo Žakelj (Unior Tools Team), saj je v tu v preteklosti že slavila kot mladinka in mlajša članica, danes pa je ob glasni podpori domačih navijačev osvojila že svojo drugo zmago v svetovnem pokalu v olimpijskem krosu. In to že kar drugo zapored, s čimer je konkretno povečala vodstvo v seštevku svetovnega pokala.
 

Podobno kot nedavno na Češkem je bila tudi dirka v Val di Sole napeta do samega konca in dokler ni Tanja zares kot prva zapeljala v zadnji ovinek, skoraj nismo mogli verjeti, da je osvojila novo zmago v svetovnem pokalu. Čehinja Katherina Nash je bila močna skozi celotno dirko in čeprav je Tanja občasno prevzela vodstvo, ni kazalo na novo zmago. V petem izmed šestih krogov je Tanja še vedno zaostajala, nato pa je napadla na dolgem vzponu in Katherino hitro prehitela ter vodstvo brez težav zadržala do konca in si privozila celo 20 sekund prednosti. Dovolj, da je ciljno črto prevozila z visoko dvignjenimi rokavi in da je pozdravila veliko skupino domačih navijačev. Z dvema zmagama in enim četrtim mestom ima Tanja sedaj 650 točk v seštevku svetovnega pokala, drugouvrščena Maja Wloszczowska pa 490. Ekipa Unior Tools Team pa se je z le eno tekmovalko povzpela na 4. mesto v ekipni razvrstitvi.

 

Uradna spletna stran ekipe je www.uniortoolsteam.com; vse novice pa boste izvedeli tudi na družabnih omrežjih Facebook in Twitter.

 

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ