Več kot milijon dolarjev za sedem zmag na Touru?

Več kot milijon dolarjev za sedem zmag na Touru?
11.10.2012 AVTOR: D. Z.
Med dokazi Ameriške protidopinške agencije proti Lanceu Armstrongu je pogostokrat omenjeni tudi zloglasni zdravnik Michele Ferrari ? Armstrong naj bi mu nakazal več kot milijon ameriških dolarjev.

Po besedah Usade je bil prav Michele Ferrari eden izmed glavnih ljudi, ki so Armstronug pomagali pri pripravah na dirke, predvsem na dirke po Franciji. “Med dokazi so tudi transakcije, ki jih je bilo z Armstrongove strain za več kot milijon ameriških dolarjev. Armstrong je bil prek e-mailov v navezi s Ferrarijem in njegovim sinom tudi v času, ko je trdil, da s Ferrarijem ne sodeluje, ” so zapisali pri Usadi.

Tudi Usadine priče so omenjale sodelovanj s Ferrarijem, prav vsi pa so poudarili, da jim je Ferrari pomagal tudi pri jemanju nedovoljenih poživil. Med “pacienti ” naj bi bili tudi Hamilton, Hincapie, Vande Velde, Landis, Danielson, Livingstone …

Usada je odkrila več transakcij, zadnja je bila narejena 31.12.2006, ko naj bi Armstrong Ferrariju nakazal kar 110 tisoč dolarjev, medtem ko je bila največja transakcija narejena 6.10. 2003. Torej leta, ko je Armstrong dobil peti zaporedni Tour. Takrat naj bi Ferrariju nakazal kar tristo tisoč dolarjev. Prva transakcija je bila narejena 21.2.1996.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ