Večer zvezd: Najbolj sijala Tanja Žakelj in Matej Mohorič

Večer zvezd: Najbolj sijala Tanja Žakelj in Matej Mohorič
21.11.2013 AVTOR: D. Z.
Večer zvezd. Tako je Kolesarska zveza Slovenije poimenovala prireditev ob zaključku sezone. Podelili so priznanja, v središču pozornosti pa sta bila Matej Mohorič in Tanja Žakelj.

Povabljence je uvodoma nagovoril Tomaž Grm, predsednik Kolesarske zveze Slovenije, sledila pa je minuta molka ob tragični nesreči, ki je v teh dneh zaznamovala svet kolesarstva. Kolesarska srenja je izgubila enega od začetnikov gorskega kolesarstva v Sloveniji, izjemnega strokovnjaka na svojem področju, Gorazda Stražišarja, člana odbora za gorsko kolesarstvo pri Kolesarski zvezi Slovenije. Po uvodnem spominu na veliko ime, ki je zaznamovalo gorsko kolesarstvo v Sloveniji, je sledila podelitev častnih priznanj najboljšim reprezentantom in ekipam.

Glavno besedo so tokrat dobili kolesarji in kolesarke, ki so zaznamovali letošnjo sezono. Med rekreativnimi kolesarji sta glavno nagrado prejela Andreja Jagodic in Matej Lovše. Oba se lahko pohvalita tudi z medaljami s svetovnega prvenstva v Trentu.

Matej Lovše je postal celo svetovni prvak v kronometru. Med gorskimi kolesarji so posebne nagrade prejeli še Zarja Černilogar, Miran Vauh in Miha Halzer. Najboljša ekipa pa je KD Rajd, kamor spada tudi Unior Tools Team.

V cestnem profesionalnem kolesartvu sta posebni priznanji prejela zmagovalec zadnje etape dirke po Pekingu Luka Mezgec in letos predvsem v prvem delu sezone zares izjemni Simon Špilak, ki ga na prireditvi ni bilo. Za uspešno kariero je plaketo KZS dobil Tadej Valjavec.

Za najboljšo ekipo je bila pričakovano razglašena Adria Mobil. A največ pozornosti sta požela dva. Svetovni prvak v kategoriji do 23 let Matej Mohorič ter evropska prvakinja in zmagovalka svetovega pokala v olimpijskem krosu Tanja Žakelj.

Za dolgoletno delo na KZS in za vso požrtvovalnost pa so se zahvalili Milanu Knezu.

Prireditev Kolesarske zveze Slovenije je tokrat potekala na Ljubljanskem Gradu. Celotna prireditev se je odvijala od spremljavi vrhunske glasbenice Tinkare Kovač, ki je poskrbela, da so nadobudni kolesarji res poleteli med zvezde. Dogodek so sklenili ritmi DJ-ja Krištofa Bizovičarja, kjer so se kolesarji in kolesarke pozabavali v ekipnemu duhu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ