Večer zvezd: Primož Roglič in Monika Hrastnik spet najboljša

Večer zvezd: Primož Roglič in Monika Hrastnik spet najboljša
07.11.2018 AVTOR: DZ

Kolesarska zveza Slovenije je priredila že tradicionalno podelitev priznanj najboljšim. Na Večeru zvezd so se spomnili še na številne druge kolesarje.

Večer zvezd so tudi tokrat izpeljali na Ljubljanskem gradu. Med številnimi nagrajenci pa sta vsekakor tudi letos izstopala Primož Roglič in Monika Hrastnik. Razglasili so ju za kolesarja oziroma kolesarko leta 2018. Hrastnikova je letos dokončno dokazala, da sodi med najbojše spustašice v svetovnem pokalu. V Val di Soleju je na tekmi svetovnega pokala osvojila celo tretje mesto, postala pa je tudi evropska prvakinja. Dobila je tudi evropski pokal, na žalost pa je padla prav na svetovnem prvenstvu.

Po poškodbi zdaj postopoma okreva. Primož Roglič pa je zares blestel. Najprej je dobil etapo na dirki Tirreno-Adriatico. Potem je dobil dirko po Baskiji in dirko po Romandiji. Prepričljivo je dobil zadnji dve etapi na dirki po Sloveniji, kjer je slavil tudi končno zmago. Potem pa izjemno odpeljani Tour de France. Dobil je 19. etapo in šele predzadnji dan izgubil tretje mesto v skupnem seštevku. Tour je končal na izjemnem četrtem mestu! V drugem delu sezone je dirko po Veliki Britaniji končal na tretjem mestu, na svetovnem prvenstvu pa je kljub hudemu padcu prišel do cilja.

Ostali nagrajenci?

Matej Mohorič in Tadej Pogačar sta prejela nagradi za posebne dosežke v kolesarstvu. Borutu Božiču so se s posebnim pokalom zahvalili za vse, kar je storil v nadvse bogati karieri, ki jo je sklenil letos. Božič je prvi Slovenec z etapno zmago na tritedenski dirki. Najboljša amaterska kolesarja sta Laura Šimenc in Matej Lovše. Za najboljšo ekipo so razglasili reprezentanco do 23 let, ki je letos spet osvojila Pokal narodov. Žak Gomilšček je bil razglašen za najbolj obetavnega gorskega kolesarja. Tu so še priznanja za dolgoletno delo v kolesarstvu. Prejeli so jih Branko Rokavec, Janez Jagodic in Rene Glavnik.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ