Večer zvezd: Simon Špilak in Tanja Žakelj pobrala najprestižnejši nagradi

Večer zvezd: Simon Špilak in Tanja Žakelj pobrala najprestižnejši nagradi
30.11.2015 AVTOR: D. Z.
Ljubljanski grad. Kolesarska zveza Slovenije je podelila nagrade najboljšim v letošnji sezoni. Najboljša med najboljšimi pa Špilak in Žakljeva.

Najprej so na svoj račun prišli mladinci in mladinke
Ljubljanski grad je zdaj že po tradiciji gostil vsakoletno prireditev – Večer zvezd. Dan, ko so v ospredju kolesarji in kolesarke, ki so zaznamovali preteklo sezono. Tokrat jih kar nekaj ni bilo, saj se štirje člani Lampreja Meride Marko Kump, Matej Mohorič, Luka Pibernik in Jan Polanc že mudijo na prvih pripravah. Vseeno pa so mnogi prišli po težko prigarane nagrade.

Začelo se je s podeljevanjem nagrad najboljšim v slovenskem pokalu. Med mladinkami je bila najboljša Katja Jeretina. Druga je bila Hajdi Zajc, tretja pa Eva Weisseisen. Najboljša ekipa je bila Radenska. Med Mladinci je Žiga Horvat iz Tropovcev premagal Mateja Merčuna in Tadeja Pogačarja. Oba sta člana Radenske Asa. Najboljša ekipa je med mladinci je prav Radenska AS.

BTC City Ljubljana in Marko Kump
Med članicami so prva tri mesta zasedle predstavnice BTC City Ljubljana. Najboljša je bila Alenka Novak, druga je bila Anja Rugelj, tretja pa Polona Batagelj. Med ekipa je bila za najboljšo razglašena ekipa BTC City Ljubljana. Potem je tu bila še podelitev za najboljše med člani in mlajšimi člani. Tretje mesto je pripadlo Juretu Golčerju, drugo Primožu Rogliču in prvo Marku Kumpu.

Med ekipami je pričakovano prvo mesto osvojila Adria Mobil. Potem so na svoj račun prišli amaterji. Bolje rečeno najboljša dva. Med ženskami je to Ajda Opeka, med moškimi pa Igor Kopše.

Podelili so tudi nagrade za posebne dosežke. Te so prejeli Vid Peršak, Jure Žabjek, Uniro Tools Team, BTC City Ljubljana, Jan Polanc in Adria Mobil kot najboljša ekipa.

Spomnili so se na Stražišarja ... in na koncu razglasili najboljša dva
Sicer zdaj že po njegovi smrti so se s posebnim priznanjem spomnili tudi Gorazda Stražišarja.
Prvič do zdaj pa so pri Kolesarski zvezi Slovenije podelili nagradi za najboljša para kolesarja leta. To sta postala Anka Vesel in Primož Jeralič.

In na koncu sta na vrsto prišla še zares najboljša. Med ženskami je to Tanja Žakelj, med moškimi pa Simon Špilak.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ