Večerni spektakel na dirkališču

Večerni spektakel na dirkališču
26.02.2017 AVTOR: D. Z.
Dirka po Abu Dabiju se je končala s spektakularno večerno etapo po dirkališču Yas Marina. Dirko je dobil Rui Costa, etapo pa Caleb Ewan.

Organizatorji dirke po Abu Dabiju so tudi letos v zadnji etapi poskrbeli za spektakularno traso. Kolesarji so se v četrti etapi pomerili na dirkališču formule 1 Yas Marina, na 5,5 km dolgem krogu.

Govorimo o večerni dirki pod žarometi, ki je bila nadvse spektakularna. Vodstvo v skupnem seštevku je branilo moštvo z domačimi sponzorji – UAE Team Emirates. Po gorski etapi je namreč vodstvo prevzel Rui Costa. Takoj po startu 143 kilometrov dolge etape so napadli Dylan Theuns, Patrick Konrad, Kiril Svešnikov, Rafael Valls, Alex Dowsett in Jorge Arcas.

Ampak, to je bila sprinterska etapa, tako da si ubežniki prav veliko prednosti niso mogli privoziti. Največjoa razlika je znašala okrog dve minuti. Najdlje sta zdržala Theuns in Dowsett, ki sta se predala 29 km pred ciljem. Tokrat je imel Caleb Ewan ob sebi v samem zaključku tudi Luko Mezgeca. Ewan je zaradi prezgodnjega slavja zapravil zmago v drugi etapi, tokrat pa napake ni ponovil.

Ewan se je lahko veselil zmage. Po dobrih treh urah je premagal Marka Cavendisha ni Andreja Greipla. Med številnimi zvezdniki se je končne zmage veselil Rui Costa. Drugi je bil Ilnur Zakarin, tretji pa Tom Dumoulin. Sledijo še Mollema, najboljši med mladimi Julian Alaphippe, Majka, Bennett, Aru, Pozzovivo, Konrad, Ulissi … Jani Brajkovič je dirko končal na 47. mestu. Luka Mezgec je bil 115

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ