Večno drugi stari oče ponosen na vnuka - zmagovalca

Večno drugi stari oče ponosen na vnuka - zmagovalca
02.02.2015 AVTOR: D. Z.
Tudi tako bi lahko opisali razmerje med legendarnim Raymondom Poulidorjem in svetovnim prvakom v ciklokrosu Matthieujem Van der Poelom.

Poznate zgodbo Raymonda Poulidorja? To je kolesar, ki je na dirki po Franciji kar osemkrat stal na stopničkah za zmagovalce, a dirke nikoli ni dobil. Bil je trikrat drugi in kar petkrat tretji. Še več. Niti en dan ni nosil znamenite rumene majice vodilnega v skupnem seštevku. Pohvali pa se lahko z zmagami na številnih drugih dirkah. Med drugim je dobil tudi dirko po Španiji, a zaradi Toura velja za večno drugega. Zdaj 78 letni Poulidor je v Franciji še vedno pravi zvezdnik, ljudje pa ga prepoznajo na vsakem koraku.

Priznal je, da si je prav s tem, da Toura nikoli ni dobil ustvaril ugled, ki ga ima. Zdaj je vsako leto prisoten tudi na dirki po Franciji. Kako zanimivo. Je prvo ime glavnega sponzorja Toura. Sponzorja LCL, ki sponzorira prav rumeno majico. Raymond Poulidor je bil v nedeljo sicer častni gost dirke za VN La Marseillaise in po dirki se mu je lahko prešerno smejalo. A ne zaradi zmage Pima Lightharta. Zakaj pa? Zato, ker je prejel novico, da je svetovni prvak v ciklokrosu med elito postal komaj 20-letni Matthieu van der Poel. Kljub mladosti je ugnal vso elito. O tem smo že poročali. Van der Poel je Raymondov vnuk, sin Raymondove hčerke Corinne.

»Sem neverjetno srečen. A to me ne preseneča. Pred enim tednom je na tekmi svetovnega pokala v Hoogerheidu premočno zmagal. Napadel je že takoj po startu in premagal vse. Cyrille Guimard mi je dejal mi je dejal, da ga je fant impresioniral, saj je bil zares najmočnejši. In na Češkem je ponovil neverjetno stvar. Spet je zmagal na izjemen način, « je priznal Poulidor. Očitno vesel, da gre nekdo izmed sorodnikov po njegovih stopinjah. »Vendar ponavaljam. Presenetil me je zgolj polovično. Pred časom je njegov oče Adri meril čase na nekaterih progah in mi dejal, da je bil Mathieu hitrejši od Svena Nysa. Imel naj bi tudi po 12 sekund boljši čas na krog. Že zdaj opazite fenomenalne rezultate. In videli boste, da bo zelo močan tudi na cesti. «

Značke: Dirka po Franciji, Cestno, Ciklokros
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ