Veliki junak in obenem poraženec: Ostal praznih rok

Veliki junak in obenem poraženec: Ostal praznih rok
20.07.2014 AVTOR: D. Z.
Jack Bauer je bil blizu etapni zmagi, a tik pred ciljem so ga uspeli prehiteti najboljši sprinterji. Novozelandec pa v cilju kar ni mogel verjeti, kaj se je zgodilo.

15. etapa na dirki po Franciji je bila ravninska, namenjena sprinterjem. V pobeg sta se podala samo dva kolesarja. Jack Bauer in Martin Elmiger in zelo se je, da bodo sprinterske ekipe pobeg brez težav nevtralizirale. A zavit zaključek jim je skorajda preprečil načrte in Bauer ter Elmiger sta bila še kilometer do cilja v vodstvu.

Prav v zadnjih metrih je Elmiger popustil, medtem ko so sprinterji Bauerja prehiteli tik pred ciljno črto. »Res sem dal vse od sebe in kot ste lahko videli, ostal praznih rok, « je po cilju priznal povsem izmučeni Bauer: »Dobiti etapi na dirki po Franciji so otroške sanje. Še posebej zame, ker sem v osnovi pomočnik in pomagam drugim. « Bauer je z Elmigerjem bežal zares celotno etapo.

»To je bila moja prva priložnost, da sem lahko šel v pobeg. V vetru in spremenljivem vremenu sva se z Martinom zavedala, da imava možnosti za zmago. Sprva nisva mislila, da bova v begu samo dva, vendar sva se dobro upirala, « je še dejal Bauer in priznal, da je v zaključku morda vendarle naredil napako: »Mislil sem, da sem močnejši kot Martin, vendar sem morda nekoliko preveč čakal. Zaigral sem utrujenost, saj sem čutil, da imam še dovolj moči v nogah. Čakal sem do štiristo metrov pred ciljem. Mislil sem, da mi je že uspelo, vendar sem v zadnjih 50 metrih spoznal, da bom ostal praznih rok. «

Nova Zelandija tako še čaka na prvo etapno zmago na dirki po Franciji. Za dodatno razočaranje pa so poskrbeli še sodniki, za najbolj bojevitega kolesarja so razglasili Elmigerja. Tega se namreč določi še pred samim zaključkom etape, tako da sami rezultati ne vplivajo na odločitev. »To je pač kolesarstvo. Danes smo imeli majhno možnost za uspeh, a kot ekipa smo se zbrali in odločili, da moramo imeti na vsak način nekoga v begu, « je še dejal kolesar Garmin Sharpa, moštva, ki se na tem Touru ukvarja s številnimi težavami.

Predvsem pa je ostalo brez kapetana Talanskyja. »Ne morem reči, da je ta Tour za nas slab, saj ga še ni konec. A z etapno zmago bi se odkupili za zares težkih pet dni, saj smo ostali brez Andrewa. Danes smo tvegali in upali, da bo beg uspešen. Bili smo tako zelo blizu, a obenem tako zelo daleč. To so bile sanje, ki se pač niso uresničile. Prepričan pa sem, da bom dobil novo priložnost. «

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ