Veliki sprinterski zvezdnik prihaja v Slovenijo

Veliki sprinterski zvezdnik prihaja v Slovenijo
12.06.2022 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Iz belgijske ekipe Alpecin Fenix so sporočili, da bo na dirki po Sloveniji nastopil tudi kolesar, ki je lani dobil enega izmed sprintov na dirki po Franciji. To je Tim Merlier.

Tim Merlier velja za enega izmed najboljših sprinterjev v karavani. To je dokazal na številnih preizkušnjah, pa tudi na lanski dirki po Franciji. Zmagal je tudi že v etapi na dirki po Italiji. Letos ga na Touru ne bo. Po vsej verjetnosti tudi zato, ker naj bi po koncu sezone zapustil ekipo Alpecin Fenix.

Obenem se je na dirki Pariz-Roubaix tudi poškodoval. Na dirke se je po pripravah na višini vrnil 5. junija. Danes pa je zasedel tretje mesto na dirki Elfstedenronde Brugge. Pred njim sta bila samo Fabio Jakobsen in Caleb Ewan. To samo pomeni, da se bo želel na sleherni dirki izkazati.

Seveda pa v Sloveniji prav veliko priložnosti ne bo imel. Druga etapa mu je po vsej verjetnost pisana na kožo. 
Družbo naj bi mu delali še Alexander Krieger, Senne Leysen, Kristian Sbaragli, RobertStannard, Lionel Taminiaux in Scott Thwaites. Zanimivo bo videti, s kom se bo Merlier še soočil. Zdi se, da s kolesarji, kot sta Dylan Groenewegen, Vincenzo Albanese …

Značke: Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ