Veliki Tom Boonen razmišlja o vrnitvi

Veliki Tom Boonen razmišlja o vrnitvi
04.03.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Verjeli ali ne, a v Belgiji poročajo o tem, da Tom Boonen razmišlja o vrnitvi v kolesarsko karavano, pa čeprav bo letso dopolnil 40 let.

"Prejšnji teden sem se vprašal, kako lahko oziroma kako težko bi se bilo vrniti."
Tom Boonen

Toma Boonena poznamo predvsem kot mojstra za enodnevne “tlakovane klasike”. V prvem delu kariere je bil tudi izjemen sprinter. Predvsem sta skupaj s Fabianom Cancellaro uprizorila nekaj epskih dvobojev. Boonen je 17-letno profesionalno kariero zaključil leta 2017, potem ko je odpeljal še dirko Pariz-Roubaix.

Prav na tej dirki je slavil kar štiri zmage, trikrat pa je dobil dirko po Flandriji. Rekordnih petkrat je dobil dirko E3 Harelbeke. Poleg zmag na številnih drugih ptrizkušnjah je dobil tudi šest etap na dirki po Franciji. Leta 2007 je celo osvojil zeleno majico. Leta 2005 je postal tudi svetovni prvak. Zdaj pa je na belgijski nacionalni televiziji promoviral TV serijo Tom Cycle in na vprašanje, če razmišlja o vrnitvi podal zanimiv odgovor:

"Lahko o tem razmišljam malce dlje in bolj resno? Tudi sam si kdaj postavljam isto vprašanje. Prejšnji teden sem se vprašal, kako lahko oziroma kako težko bi se bilo vrniti. Seveda obstaja možnost, še posebej, ko vidiš vrnitev Kim Clijsters. Konec leta bom praznoval 40 let. Če se želim vrniti, se moram takoj." Gre zgolj za zabavo ali resno razmišlja o vrnitvi? Sicer je bil izjemen kolesar, a dejstvo je, da prihaja tudi nova generacija in kar težko bi Boonen spet našel prostor na vrhu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ