Veliki Tour de France in njegovi pozitivni učinki

Veliki Tour de France in njegovi pozitivni učinki
09.08.2014 AVTOR: D. Z.
Dirka po Franciji poteka zgolj v juliju, a vedno lahko govorimo tudi o pozitivnih stvareh, ki jih ta preizkušnja pusti za sabo.

Sicer je mnogo tudi slabih. Prebivalci manjših mest, ki gostijo ponavadi starte etap se kdaj pritožijo, da se bodo zaradi večjega finančnega zalogaja dvignili davki, a si vseeno radi ogledajo najboljše kolesarje na svetu.

Veliko pa je tudi pozitivnih stvari. Ena izmed teh so dirke, ki nastanejo, potem ko tiste pokrajine prej gostijo največjo kolesarsko dirko. Tako so organizatorji Toura že napovedali organizacijo tridnevne etapne dirke po Yorkshiru, ki je letos gostil prve dni dirke po Franciji.

Lanska stota izvedba te tritedenske preizkušnje je gostovala tudi na Korziki. Prve dni so kolesarji nastopali po zares razgibanem otoku. In zdaj so se odločili, da v naslednji sezoni tudi tam organizirajo dirko. Po 33 letih suše. Zaenkrat enodnevno. Imenovala se bo Klasika po Korziki, na sporedu pa naj bi bila 26. marca.

Dirka naj bi se začela v Bastiji, cilj pa naj bi gostil Ajaccio. Tik pred prihodom na cilj, pa naj bi kolesarje popeljali tudi na 12,4 km dolg vzpon Vizzanova, ki se lahko pohvali s 4,1 odstotnim povprečnim naklonom. Organizatorji želijo, da bi v naslednjih letih ta dirka prerasla v štiri ali petdnevno etapno preizkušnjo. Vsekakor vzpodbudna novica ob številnih odpovedih dirk.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ