Veliko prerivanja, nič kazni, veliko pritoževanj!

Veliko prerivanja, nič kazni, veliko pritoževanj!
06.06.2016 AVTOR: D. Z.
Ne samo gorski kronometer. Tudi prva etapa na dirki Criterium du Dauphine je povzročila veliko ogorčenja. Tokrat prerivanje sprinterjev in pomočnikov v samem zaključku.

Prvo etapo je po spektakularnem boju v zadnjih kilometrih dobil Nacer Bouhanni. Zanimivo, nekdanji boksar, ki je do te zmage zares prišel morda nekoliko na 'boksarski ' način. V zaključku smo namreč videli veliko prerivanja. Že predtem sta pobudo pri narekovanju ritma dolgo imela Sky in Tinkoff. Ekipi, ki sta zgolj branili Frooma in Contadorja, v sprint pa se nista nameravali vmešati.

Predtem se je dvakrat padcu komaj izognil tudi Chris Froome. Šele povsem v zaključku sta se v ospredje prebila Cofidis in Katjuša. In sledilo je prerivanje. Dotiki ramen, balanc … Bouhanni se je veselil zmage, a mnogi kolesarji so izrazili ogorčenje nad dirkanjem v samem zaključku. »Z Bouhannijem sva se borila, kdo se bo vozil v zavetrju mojega klubskega kolege Jacopa Guarnierija. Bouhanni se je boril z mano, a mi je uspelo ostati v zavetrju, « je dejal Alexander Kristoff, ki se je potem komaj izognil padcu.

Agresivnost je bila obojestranska. Tudi Katjušini kolesarji niso ostali dolžni. In vse skupaj se je preselilo na twitter. Greg Van Avermaet je zapisal: »Zelo lepa prva etapa na Dauphineju. Kar pa sem videl v zadnjih kiometrih, nima nič skupnega s kolesarstvom. Obstajajo neke meje. « Andre Greipel je celo objavil anketo, z vprašanjem: Fair play sprint? 74 odstotkov glasovalcev je izbralo odgovor ne.

Potem pa je Greipel še dodal: »Mimogrede. Samo Mark Renshaw je do zdaj moral zapustiti Tour de France, ker je naredil nekaj podobnega, kar so danes storili vsaj trije kolesarji. « Oglasil se je tudi povratnik po poškodbi John Degenkolb: »Zanima me, če bo Nacerja Bouhannija in ekipo Cofidis sram, ko si bodo ogledali posnetek današnjega zaključka. Žal mi je, vendar to je preveč. Kolesarstvo ni boks. « A dejstvo je, da komisarji niso kaznovali nobenega kolesarja. Dejstvo je tudi, da so se mnogi prerivali. Rezultati pa ostajajo.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ