Veliko zanimanje za HERO 2013

Veliko zanimanje za HERO 2013
15.11.2012 AVTOR: Blaž Mazi
Zaradi velikega zanimanja za nastop na za mnoge najlepšem gorsko kolesarskem maratonu Sella ronda HERO 2013 so bile prijave zaprte v manj kot treh tednih.

Trasi maratona HERO 2013 sta malenkost spremenjeni, prelazi. Daljša bo imela 84 km in 4.300 višincev, od tega 36 km enoslednic, 37 km peščene poti in 11 km asfalta. Krajša trasa z 62 km in 3.300 višinci pa 34 km enoslednic, 21 km peščene poti in samo 7 km asfalta. Morda je užitkarsko celo bolj zanimiva krajša, obisk doline Duron pa se pusti za naslednji dan. ;-) 

84km PDF in 62km PDF

Zaradi velikega zanimanja za nastop na za mnoge najlepšem gorsko kolesarskem maratonu Sella ronda HERO 2013 so bile prijave zaprte v manj kot treh tednih. Na področju Sella ronda v Italijanskih Dolomitih, ki so mimogrede tudi Unescova naravna dediščina, izredno skrbijo za ohranjanje naravnega okolja, zato so zaradi lanskega uničenja določenih odsekov trase - maraton je namreč potekal ob obilnem deževju - tudi za Hero 2013 omejili število nastopajočih na 3013, kar je vseeno 1001 tekmovalec več kot letos. Prijavljenih je prek 20 Slovencev in tudi na bicikel.com Forumu se bere dokaj živa tema HERO 2013.

Ko sem ob vožnji po trasi par dni po maratonu kramljal z lokalnim vodičem, sva lahko opazovala posledice, ki jih pusti množična prireditev na enoslednicah. Po njihovih izkušnjah se podrast, ki se uniči v par minutah obnavlja par mesecev. V tekmovalni evforiji se pač vozi vse povprek in ne samo po označenih enoslednicah. Zato tudi odločitev, da so starti toliko razmaknjeni, saj se tako vsaj malo omili gneča in posledično brezglava borba za položaje na spustih.

Bicikelkomovci bomo tam par dni prej in par dni po. Če ima kdo željo pa kakšni skupni (ogrevalni pred ali ohlajevalni po maratonu) turi po okolici, naj sporoči... :) 

Kot zanimivost te marketinško in organizacijsko najbolje pripravljene gorsko kolesarske prireditve pa še to: Sella ronda Hero gre tudi na Kitajsko. :) Promocijski video HERO 2012 z naslovom "It doesn't matter how you do it, it matters where" je bil nominiran za prestižno nagrado za najboljši športni reklamni spot. Izbor letos praznuje 30. obletnico in je organiziran s strani zveze FICTS, ki je pod okriljem Mednarodnega olimpijskega komiteja. V športnem svetu pomeni toliko kot Oskarji za filmski svet. Zaključna prireditev bo v Pekingu 17. novembra.

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ