Velodrom zaživel tudi v boju za državne naslove

Velodrom zaživel tudi v boju za državne naslove
12.04.2019 AVTOR: DZ

V torek in sredo so na velodromu v Češči vasi izpeljali državno prvenstvo. Pokriti velodrom je tako preživel tudi "tekmovalni krst".

V torek in sredo so na velodromu v Češči vasi izpeljali državno prvenstvo v različnih disciplinah. Konkurenca je bila sicer okrnjena, a vendar je bilo zanimivo. Omenimo nekaj dosežkov. Vožnjo na en kilometer je dobil Žiga Ručigaj. Čas 1:11:95. Drugi je bil Matevž Govekar, tretji Rok Korošec, četrti pa Aleš Pirih. Prav Pirih je bil najboljši v zasledovalni vožnji na štiri kilometre. Nik Čemažar je bil drugi, tretji pa Matic Grošelj. Omenimo še dirko na točke, ki je vedno zelo razburljiva. Matic Maček je premagal Boštjana Murna in Jako Čemažarja med starejšimi mladinci. Pri mlajših je bil najboljši Nino Polovič. Natan Gregorčič je bil drugi, Adam Jordan pa tretji.

Kaj pa je povedal zmagovalec najdaljše članske dirke? Torej štirikilometrske preizkušnje? "V redu je bilo. Šel sem do daske. Tukaj, kaj drugega ne moreš narediti. Gre, kolikor gre. Od starta še nekako, na polovici pa šteješ kroge," je dejal Aleš Pirih, sicer član moštva KK Kranj. Govorimo o fantu, ki prvo leto nastopa med mlajšimi člani. Seveda v cestnem kolesarstvu: "Seveda si tu na velodromu sam. Na cesti so še drugi dejavniki, kot je vožnja v skupini. Moram se še veliko naučiti. Vendar pa sem veliko napredoval. Zahvala pa gre predvsem Tadeju Valjavcu, s katerim smo že pozimi veliko trenirali."

Značke: Cestno
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ