Velodrom: "Nova era novomeškega in slovenskega kolesarstva"

Velodrom: "Nova era novomeškega in slovenskega kolesarstva"
18.02.2019 AVTOR: DZ, foto: Sportida / Adria Mobil

Na predstavitvi Adrie Mobila so veliko govorili tudi o velodromu in pomenu le tega za mlade kolesarje: "Nova era novomeškega in tudi slovenskega kolesarstva."

"S člani bomo tu imeli treninge za hitrost, sprinte. Bolj pa bo velodrom prišel prav mladim," je na predstavitvi Adrie Mobila o pokritem velodromu dejal Branko Filip, ki je športni direktor članske ekipe. »Zdaj se začenja nova era novomeškega in tudi slovenskega kolesarstva,« so pri novomeški ekipie med drugim zapisali v sporočilu za javnost.

"Prve rezultate na svetovni ravni pa lahko pričakujemo čez štiri do osem let."
Branko Filip, športni direktor



"Z velodromskim utripom sem imel izkušnje tudi, ko sem deloval v okviru Mednarodne kolesarske zveze, zdaj, ko so pogoji dela znova pravi, želim tudi sam temu delu posvečati večjo pozornost. Vsekakor gre za dolgoročni projekt, glavni poudarek pa bo na vzgoji mlajših kategorij. Prve rezultate na svetovni ravni pa lahko pričakujemo čez štiri do osem let. To je namreč obdobje, ki je potrebno za vzgojo kolesarja za dosego vrhunskih rezultatov na krožni stezi," je še dejal Filip.




Zdaj se ta velodrom imenuje Olimpijski vadbeni center Češča vas. "Gre za izjemno pridobitev za kolesarje v prvi vrsti matičnega kluba KK Adria Mobil, v nadaljevanju pa tako za državo kot širšo regijo, saj prenovljena krožna kolesarska steza znotraj pokritega objekta, ki omogoča kakovostne treninge in tekmovanja tudi za atlete, ponuja nove možnosti, o katerih smo kolesarji dobesedno sanjali zadnjih 22 let," je pojasnil direktor KK Adria Mobil Bogdan Fink.




"Pridobivamo še boljše pogoje za vzgojo bodočih specialistov za to posebno kolesarsko disciplino."
Srečko Glivar



Prenovljena proga je preplastena s sibirskim borom. Dolga je 250 in široka 7 metrov z naklonom v krivinah do 44 stopinj. Na predstavitvi so se tudi mladi kolesarji dolenjskega moštva zapeljali po progi. “Po prenovi in pokritju velodroma seveda pridobivamo še boljše pogoje za vzgojo bodočih specialistov za to posebno kolesarsko disciplino,” je dodal Srečko Glivar, ki skrbi za najmlajše kategorije. Pa bodo na velodrom prihajali tudi tujci? To bomo lahko šele videli, je pa res, da projekt še ni dokončan.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ